Ardahan’ın Hanak ilçe merkezine 18 kilometre mesafedeki Yamaçyolu köyü bahar yağmurlarıyla birlikte çamur deryasına döndü.
Köy içinde yarım bırakılan parke taşı döşeme işinin tamamlanmasını isteyen köylüler, yağmurlu havalarda köyde yürümenin imkânsız olduğunu belirterek Özel İdare yetkilerinden yardım talebinde bulundular.
“MUHTAR KENDİ EVİNİN ÖNÜNE PARKE DÖŞETTİ BİZ ORTADA BIRAKTI”
Haber sitemize konuşan bir köylü ise Ak Parti Ardahan Milletvekili Kaan Koç’a seslenerek, “Sayın vekilim ben AK Partinin Yamaçoğlu köy temsilcisiyim. Köyümüze özel idare parke taşı getirdi. Yaptıkları yol birkaç metre onu da köy muhtarının evinin önüne yaptılar. Ben 24 yıldır bu partiye köyümde oy topluyorum, benim evimin önü çamur deryası, ama muhtarın evinin önü parke taşıyla döşeli bu nasıl bir adalet, sadece benim evimin önü de değil köyün tamamı bu şekilde. Köyde yürüyecek yolumuz yok. Allah rızası için bize yardım et. Yoksa ben bir dahaki seçimlerde sana ve AK Partiye nasıl oy isterim” ifadelerini kullandı.
“KÖY MEZARLIĞIMIZ BATAKLIK İÇİNDE”
Köy içi yollarda olduğu gibi köy mezarlığının da içler acısı bir durumda olduğunu bildiren dertli vatandaş, “Köyümüzde bir cenaze olduğu zaman ne yapacağımızı şaşırıyoruz. Köy mezarlığımız bataklık içinde, köylüler mezarlığa gitmek için çizme giymek zorunda kalıyor mezarlığımızda diz boyu su var. Cenazelerimizi toprağa vermekte bile çok zorlanıyoruz. Buradan sayın vekilime sesleniyorum. Yamaçoğlu köyü sakinleri olarak çok zor şartlarda yaşıyoruz. Acilen köyümüze gel ve ne durumda olduğumuzu kendi gözlerinle gör. Artık dayanacak durumumuz kalmadı” yakınmasında bulundu.
Yorumlar
Kalan Karakter: