Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da milli mücadeleyi başlatmak için Samsun’a çıkışını, “Türk Milletinin Yeniden Dirilişi” olarak değerlendiren Vekil Koç mesajında şunları paylaştı;
“19 Mayıs, Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkarak Milli Mücadelemizi fiili olarak başlattığı gündür. İşgal kuvvetlerini topraklarımızdan söküp atmak için milli iradenin, birlik ve beraberlik ruhunun, güçlü bir inancın uyanış günü ve bu milletin yeniden dirilişidir.
Dil, din, mezhep, kadın, erkek, genç, yaşlı demeden, tek bir yürek olarak ayağa kalkan milletimizin, yazdığı eşsiz istiklal destanın üzerinden yıllar geçmiş olmasına rağmen aynı ruh ve heyecanla doluyuz. Dün olduğu gibi bugün de özgürlük ve bağımsızlığımıza kast eden ihanet ve şer odaklarına karşı bu ülkeyi hep birlikte koruyacağız.
Bu duygu ve düşüncelerle bütün şehitlerimizi, ebediyete irtihal etmiş gazilerimizi ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü bir kez daha rahmetle ve saygıyla yâd ediyor, tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum” dedi.
Yorumlar 1
Kalan Karakter: