Mayıs ayı mutat aylık toplantısı 17 Mayıs 2012 tarihinde saat 09.00'da Ardahan Anadolu İmam-Hatip Lisesi Konferans Salonunda yapıldı. Toplantıya katılan İl Müftü Vekili Faruk Söyler, Diyanet İşleri Başkanlığından gelen ve duyurulması istenen konular ile ilgili bilgi verdikten sonra, Cami Hizmetlerinde verimliliği artırmak, örnek projelerin tespit edilerek yaygınlaştırılmasını sağlamak amacıyla, başarılı, aktif ve bulundukları bölgelerde hizmetleriyle temayüz etmiş cami görevlilerinden Van Hz. Ömer Camii İmam-Hatibi Mehmet Emin Akan, Bitlis Ahlat İlçesinde görevli İmam-Hatip Ali Yıldırım, İlimiz Müftülüğü Büro Personeli, İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyımlar katıldı.
Van Hz. Ömer Camii İmam-Hatibi Mehmet Emin Akan, görev yaptığı Van İlinde başarılı bulunduğu projeleri ilimiz Merkez ve Köylerde görev yapan görevlilerle paylaştı. "Çocukların ve gençlerin Camiye gelmelerini sağlamak, okuyan öğrencilerden ihtiyaç sahibi öğrencilerin taşıma sistemine yaptıkları maddi ve manevi desteklerini anlattı. Yapmış olduğu ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başarılı bulunan projeler ile ilgili bilgiler verdi.
Bitlis Ahlat İlçesinde görevli İmam-Hatip Ali Yıldırım, "Camide Din Eğitimi Dışındaki Eğitim Faaliyetleri" konusunda yapmış olduğu projeyi anlatırken cemaat arasındaki kırgınlık ve küskünlüklerin giderilmesindeki çabalarını ve yapmış oldukları projeleri anlatırken, görev yapan Din Görevlilerinin Hizmetlerinin Camii içi ile sınırlı olmadığına dikkat çekti.
Daha sonra mutat aylık toplantı İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü TUBİM İl Temas Görevlisi Baş polis Memuru Mehmet Abaoğlu'nun 'Bağımlılık Yapıcı Maddeler ve Bağımlılıkla Mücadele' konulu semineriyle son buldu. Program Din görevlileri tarafından büyük bir ilgi ve beğeni ile takip edildi.