Geçtiğimiz hafta İl Müftülüğü tarafından Merkez Camisi'nde yatsı namazından sonra gerçekleştirilen mevlid programına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.
Şehitler ve Van depreminde vefat edenler için okutulan mevlit hakkında açıklamalarda bulunan Ardahan İl Müftüsü galip Akın; “Kişiler belli ailelerin çocukları, evlatları olsalar bile şehitlik mertebesine erdikten sonra bütün milletin çocuğu olurlar. Dolayısıyla bütün milletin şehidi olurlar. Tabii ki bir millet kendi çocuğuna, kendi şehidine, kendi gazisine sahip çıkmak mecburiyetindir. Kahramanlık örneğini sergileyerek gazi olan ve en değerli varlık olan canlarını feda ederek şehitlik mertebesine ermiş olan gazilerimiz ve şehitlerimiz asla unutulmamalıdır ve unutulamazlar” dedi.
Ardahan'ın sevilen Müftüsü Akın; Bu nedenle şehitler ve depremde vefat edenler için mevlid okuttuk, maddi yardımların yanı sıra manevi desteğin de son derece önemli, Şehitlerimiz ve Van'da yaşanan depremin acısını tüm Türkiye gibi biz de hissettik. Biz de elimizden geldiği kadarıyla kardeşlerimize maddi yardımın yanı sıra manevi destekte bulunmak istedik. Gün kardeşlerimize el uzatma günüdür. Bugün burada acıları paylaşıp azaltmak niyetiyle Rabbimize el açıp kardeşlerimiz için dua etme zamanıdır" dedi.