Ardahan’ın 105 yıllık özgürlüğü serhat Ulucami’de dualar yükseldi. Ardahan Valiliği tarafından düzenlenen anma programında, vatan toprağını canı pahasına savunan aziz şehitler dualarla yâd edildi.
Serhat şehrimiz Ardahan’ın prangalarından kurtulup hürriyetine kavuştuğu 23 Şubat ruhu, 105. yılında da ilk günkü heyecanıyla yaşanıyor. Kutlama etkinlikleri kapsamında Ardahan Valiliği koordinasyonunda Serhat Ulucami’de gerçekleştirilen program, yüzlerce vatandaşı bir araya getirdi.
Serhat Ulucami’de Cuma namazı öncesinde başlayan programda Kur’an-ı Kerim tilavetleri yankılandı. Mevlit-i Şerif ve okunan hatim dualarıyla süslenen etkinlikte, cami cemaati duygusal anlar yaşadı. Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Kafkas cephesinden bugüne bu toprakları vatan kılan tüm kahramanlarımızrahmet ve minnetle anıldı.
VALİLİKTEN ANLAMLI MESAJ: "MEKANLARI CENNET OLSUN"
Ardahan Valiliği, sosyal medya hesapları üzerinden yayınladığı mesajla kurtuluşun önemine dikkat çekti. Valilik mesajında şu ifadelere yer verdi: "23 Şubat Ardahan’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 105. yıl dönümü dolayısıyla Mevlit-i Şerif, Hatim Duası ve Cuma Namazı programı düzenlendi. Vatan toprakları uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizin ruhları şad, mekânları cennet olsun" denildi.
Yoğun katılımın olduğu program sonunda vatandaşlar, 23 Şubat’ın Ardahan için sadece bir tarih değil, bir istiklal sembolü olduğunu vurguladı. Ecdadın bıraktığı kutsal emanete sahip çıkacaklarını ifade eden Ardahanlılar, birlik ve beraberlik mesajları vererek camiden ayrıldı.
Yorumlar
Kalan Karakter: