Toplantının genel amacının koordinasyonda sorun olup olmadığının tespiti, bununla ilgili çözüm önerileri olduğunu belirten Valimiz, 2010 yılına 178 projenin devredildiğini, bunların 27’sinin tamamlandığını, 63 projenin adının konulduğunu ve devam ettiğini, 9 projenin ihale aşamasında olduğunu, 79 projeye ise henüz başlanamadığını ve 38 milyon TL.’nin bu yıl için ayrıldığını ifade etti. Projelerin yaklaşık maliyetinin 182 milyon TL olduğunu kaydeden Valimiz, toplantıdaki birim müdürlerinden isteğinin mazeret üretmek yerine, öncelikle işleri yapma gayretinde olmaları olduğunu söyledi. Görev yapılan son güne kadar yaptıkları işin hakkının verilmesinin gerektiğini vurgulayan Valimiz, kişinin vicdanen rahat olması için elinden gelenin en iyisini yaptığını bilmesinin gerektiğini belirtti.
Kurum temsilcilerinin söz almasının ardından Valimiz Mustafa TEKMEN’in değerlendirmesi ve katılımcıların soruları ile karşılıklı görüş alış verişinin yapıldığı toplantıda, Kura Nehrinin taşması ile ilgili Devlet Su İşleri Bölge Müdüründen bilgi alan Valimiz, bir daha böyle bir durum yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınmasının önemini vurguladı. Üniversitenin yatırımları hakkında da bilgi sunumundan sonra Valimiz, üniversitenin Ardahan için en önemli fonksiyonunun serhat il, sınır il, son il şeklindeki sunumların yerine merkez il olarak değiştirmesi olacağını belirtti. Üniversiteler arası sempozyumlar, öğrenci ve öğretmen değişimleri sayesinde akademik ve kültürel bir merkez olma misyonunu üstlenecek üniversitenin Ardahan’a yeni ufuklar açacağını ifade etti.
Ağaçlandırma konusunun da önemine değinen Valimiz, bu kadar elverişli bir toprakta ağaç yetişmemesinin mümkün olmadığını, devlet tarafından satın alma garantili fide yetiştiriciliğinin gündemde olduğunu, bunun üzerine çalıştıklarını söyledi. Ağaçlandırmanın da süratle devam etmesi gerektiğini belirten Valimiz, kadastro ile koordineli çalışılması suretiyle hangi alanların ağaçlandırılabileceğinin netleştirilmesi gerektiğini ifade etti. Yol çalışmalarını bizzat kendisinin takip edeceğini belirten Valimiz, yapım, bakım ve kontrollerin sürekli yapılması gerektiğini, bir medeniyet ölçüsü olan yolların hem il bazında hem ilçe ve köyler bazında öncelikle yapılmasının altını çizdi.
Araç alımının personel istihdamı ve araçların bakım onarım masrafları nedeniyle kesinlikle bundan sonra öngörülmediğini ifade eden Valimiz, hizmet alımının yapılarak işlerin yürütülmesi gerektiğini belirtti.
Milli Eğitim Müdürlüğünün iki yılda 8 okulu yenilediği, 16 okulun daha yenilenme ihtiyacının olduğu, bu yıl için 2.246.000 TL’lik bir ödenek olduğu ve bununla 3 adet 8 derslikli okulun yapılabileceği, bu okullar belirlenirken okullardaki öğrenci sayısı, mevcut okulların kullanılabilirlik durumlarının göz önüne alınarak seçim yapılacağı bilgisi verildi.