Ardahan’da bal hasat sezonu başladı ve bu yıl yaklaşık 700 ton bal üretimi bekleniyor. Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek, bal sağımını yaparak tüketicilere Ardahan balını tavsiye etti.
Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaretle tescillenen "Ardahan çiçek balı", Kafkas Arısı Üretim, Eğitim ve Gen Merkezindeki kovanlarda hasat edilmekte. İlkbaharda zengin floraya sahip yüksek kesimlerde yer alan yayla ve meralarda konumlandırılan kovanlardan elde edilen Ardahan çiçek balı, bölge ekonomisine önemli katkılar sunuyor.
Halil Efendi Mahallesi'nde bulunan Kafkas Arısı Üretim, Eğitim ve Gen Merkezi'ndeki bal sağım etkinliğine katılan Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek, bal üretiminin kentin ekonomik yapısındaki önemine vurgu yaptı.
Kafkas Arısının Gen Merkezinin Ardahan olduğunu belirten Vali Çiçek, bu yıl sezonun oldukça verimli geçtiğini belirterek, kovan başı hasadın 20 kilogram civarında olduğunu, 35 bin kovandan yaklaşık olarak 700 ton civarında bir üretim gerçekleşeceğini söyledi.
Yüksek rakımlı bölgelerde tamamen organik olarak üretilen Ardahan Çiçek Balının Türkiye’nin en kaliteli balı olduğunu vurgulayan Vali Çiçek, üretilen balın bölge ekonomisine de önemli katkılar sunduğunu, iç ve dış pazarda büyük rağbet gördüğünü belirtti.
Vali Çiçek, ilk bal sağımını gerçekleştirdi
Ardahan’da bal hasadı başladı. Bu yıl 35 bin kovandan yaklaşık 700 ton üretim bekleniyor. Vali Hayrettin Çiçek, bal sağımına katılarak Ardahan Çiçek Balı’nın organik yapısına ve bölge ekonomisine katkısına dikkat çekti.
Yayınlanma :
08.08.2025 09:01
Güncelleme :
08.08.2025 09:01


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: