Daha önce başka şahıslar tarafından işletilen mekanı devir alarak yenilikler yapmak suretiyle lezzeti ve kaliteyi ön plana çıkararak Ardahan halkına kaliteli hizmet sunmaya başladı.
Karagöl Mahallesi Kongre Caddesi Göle garajı yanında Umut Cağ Kebap Salonu’nu hizmete sokan Yılmaz, meşhur kuzu cağ kebabını farklı konseptiyle Ardahanlıların damak tadına sunacak. Müşteri memnuniyetini ön planda tutarak tüm ince ayrıntıları düşünen işletme sahibi Sezgin Yılmaz, kaliteli hizmeti ve enfes lezzetiyle Ardahan’da kuşkusuz fark yaratacak.
Yılmaz, gazetemize yaptığı açıklamada, cağ kebabın Doğu Anadolu bölgesinin en önemli yöresel lezzetlerinde biri olduğunu belirterek, cağ kebap hazırlamak için öncelikle etin sinirlerinin alındığını söyledi.
Kuzu etinin bu aşamadan sonra özel baharatlarla terbiyelenerek birkaç gün bekletildiğini, daha sonra cağa taktıkları eti üzerine elle basarak iyice sıkıştırdıklarını dile getiren Yılmaz, "Eti terbiye ederken biz özel baharatlar kullanıyoruz. Kimseye söylemediğimiz baharatlar kullandığımız için bizim etimizin tadı çok farklıdır. Çok tercih edilen bir et" dedi.
Yılmaz, etin sinirlerini tamamen ayıklamaya özellikle dikkat ettiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:
"Etin sinirini ayıklıyoruz. Yüksek alanlardaki kekik çeşitliliğinden dolayı bizim koyun ve kuzularımızın eti çok lezzetli oluyor. Terbiye yaparak eti beklettikten sonra müşterilerimize sunuyoruz. Terbiyede soğan, tuz, biber ve bir kaç özel baharatımızla yapıyoruz. Etin tadının iyi olmasında rakımın etkisi çok fazla."
"Özelliği odun ateşinde pişmesi"
Yılmaz, terbiyesi yapıldıktan sonra cağa takılarak odun ateşiyle pişirilen kebabın tadının odun ateşi sayesinde daha iyi olduğunu anlatarak, "İs yapacak kömür falan kullanmıyoruz. Meşe ve kayın ağacından elde edilen odunları kullanıyoruz. Kömür is yaptığı için tadını da bozabiliyor" diye konuştu.
Odun ateşinin ete ayrı bir tat verdiğini vurgulayan Yılmaz, etin az sulu olması gerektiğine dikkat çekti. Cağ kebabın soslu soğan ile gittiğine değinen Yılmaz, "Koyun veya kuzunun yağıyla birlikte et ayrı bir tat kazanıyor. Asıl lezzeti veren unsurlardan biri de yağdır. Müşteriye cağları tek tek veriyoruz. Daha sonra istiyorsa tekrar veriyoruz. Çağı toplu şekilde vermeyiz çünkü soğuyor. Ardahan’a gelen yerli ve yabancı müşterilerimiz cağ kebabın tadına bakmadan gitmiyor" ifadelerini kullandı.
Haber: Talip Şahin Şirin
Yorumlar 1
Kalan Karakter: