27 Mayıs 2011 Cuma günü Küçük Sanayi Sitesinde düzenlediği toplantıda site yönetim kuruluyla bir araya gelen Ardahan Valisi Mustafa Tekmen, proje ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Proje kapsamında istihdam sağlanacak!
Vali Tekmen, işsizliği çözmek için geliştirilen, Milli Eğitim Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği iş birliğinde hazırlanan protokol ile uzmanlaşmış eğitim elemanı yetiştirme projesi olan “UMEM BECERİ’10”u Ardahan için çekirdek bir yapı olan küçük sanayi sitesi esnafına anlatmak ve en kısa zamanda başlamasını sağlamak için biraraya gelmek istediğini söyledi.
Ardahan'da kalifiye eleman sıkıntısı çözülecek!
Bu üç kurumun taşradaki temsilcileri olan İl Milli Eğitim Müdürlükleri, İş kur İl Müdürlükleri ve Ticaret Sanayi Odaları tarafından yürütülecek olan projenin; Endüstri Meslek Liselerinde okuyan 16 yaş üstü gençlere verilecek 3 ile 6 aylık kurs sonrası hem istihdam sağlaması hem de işverenlere kalifiye eleman kazandırması açısından çok büyük fırsatlar sunduğunu belirten Valimiz, öncelikle işveren için projenin getirdiği avantajlara değindi.
Kursiyerleri çalıştıran işverenlerin sigortasını Devlet karşılıyor!
İşverenlerin kendi belirledikleri kişilerin bu kursa tabi olmasının sağlanabileceğini ve ihtiyaç duydukları alanlarda kursların açılmasını talep edebileceklerine dikkat çeken Vali Mustafa Tekmen, "devletin kursiyerlerin sigortasını ödeyeceğini, bu kurs sertifikasını almış elemanı çalıştıran işverenin de %19,5 luk sigorta primi işveren payını da ödemekten muaf olacağını, Ardahan’ın kalifiye eleman sıkıntısını büyük ölçüde ortadan kaldıracak projeye işverenlerin, küçük sanayi esnafının destek vermesini istediklerini" ifade etti.
Kursa git günlük 15 TL Para kazan!
Kursa katılanlar açısından sağlanan imkanları ana hatlarıyla sıralayan Vali Tekmen; hem genel sağlık sigortası hem de iş kazası ve meslek hastalığı sigortası ile günlük 15 TL harçlık almalarının devlet tarafından sağlanacağını, kurs sonunda aldıkları sertifika ile Türkiye’nin her yerinde çalışma ve işyeri açma hakkını elde edeceklerini belirtti.
Sigortalı Çalış, Yeşil Kartını kaybetme!
Kurs alacakların staj süresinde işyeri sahiplerinin yanında belli saatlerde çalışarak tecrübe sahibi olacaklarını, işi öğreneceklerini vurgulayan Vali Tekmen, yeşil kart sahiplerinin de bu haklarını kaybetmeyeceklerine dikkat çekti.
Kursu almış olanların iş bulamaması halinde belirlenen şartlar dahilinde 4,5 (dörtbuçuk) yıla kadar devletin bu kişilerin sigortasını ödemeye devam edeceğini kaydeden Vali, bu kadar çok güzelliği bir arada sunan projeye iş sahibi olmak isteyenlerin başvuru yapmalarını beklediklerini söyledi.
Ardahan Valisi Mustafa Tekmen, Ardahan'daki kalifiye eleman sorununa büyük ölçüde çözüm olacak olan "UMEM BECERİ'10" projesinin hem işverenler hem de istihdam edilecek kişiler için büyük fırsat olduğunu, proje hakkında www.umem.org.tr internet adresinden de geniş bilgi sahibi olabileceklerini anlattı.