Helikopter ile Kars'tan Ardahan'a geçen Bakan Yıldırım, ilk olarak Ardahan Valiliği'ni ziyaret etti. Bakan Yıldırım burada daire müdürleri ile polis mangası tarafından karşılandı. Daha sonra Valilik makamına geçen Yıldırım, Vali Mustafa Tekmen'den ilin sorunlarıyla ilgili brifing aldı.
Ardahanlıların çok sıcak ve doğal olduğunu söyleyen Yıldırım, bunu Türkiye'nin birçok yerinde göremediğini ifade etti.
Ardahan'a gelmeden önce Gürcistan'a açılması gündemde olan Aktaş Sınır Kapısı'nda incelemelerde bulunduğunu anımsatan Yıldırım, şunları kaydetti:
"Aktaş Sınır Kapısı'nın açılması için, Türkiye ve Gürcistan her iki ülkenin arzusu var. Biz de buna paralel olarak hazırlıklarımızı yapıyoruz. Çünkü Türk Gözü Sınır Kapımızın rakım yüksekliği nedeniyle çalışmasında aksamalar oluyor. Bu nedenle Aktaş daha verimli olacak."
Aktaş-Çıldır arasında duble yol yapmayı planladıklarını söyleyen Yıldırım, Kars ile Ardahan arasının tamamen duble yol olacağını, Aktaş'tan Çıldır'a, Çıldır'dan Ardahan'a ve oradan da Erzurum'a duble yol ağını oluşturmanın çabası içinde olduklarını kaydetti.
Yıldırım, "17 bin 500 kilometre yol ile Cumhuriyet tarihinde en fazla duble yolu yaptık. Son günlerdeki hava muhalefeti işimizi aksatıyor. Sezondan dolayı doğuya ağırlık vereceğiz" diye konuştu.
Kars - Tiflis demiryolu bölgesinde de incelemelerde bulunduğunu hatırlatan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu konuda üç muhatabı, Gürcistan, Azerbaycan ve Türkiye'yi ikna için 2 yıl çalıştık. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in büyük emeği var. Bu nedenle Gürcistan'ın projeye bakışı değişti. Bu proje kapsamında önümüzdeki yıllarda Ardahan'a da bağlantı kuracağız. Buradaki demiryolu ağıyla ipek yoluna bağlanacağız."
Bakan Yıldırım, Ardahan'ın havacılıkta da geride kalmaması için bir etüt çalışması başlattıklarını belirtti.
ULAŞTIRMA BAKANI BİNALİ YILDIRIM'IN DANIŞMANLARI DA ARDAHAN'A GELEREK BÖLGE HAKKINDA İNCELEMELERDE BULUNDULAR. BAKAN YILDIRIM'IN HUKUK, ÖZEL KALEM VE DANIŞMA KURULU TARIM İL MÜDÜRÜ FEVZİ KARAKOÇ İLE BİRLİKTE VALİLİK BİNASI ÖNÜNDE GAZETEMİZ MUHABİRLERİNE POZ VERDİLER...
Yol ve suyun çok önemli olduğuna dikkat çeken Bakan Yıldırım, "Atatürk hatıralarında diyor ki, 'nereye gittiysem yol su istediler.' Biz 40 katrilyon yola harcadık. Herkes bizim kadar çalışsaydı, şimdi durum çok daha iyi olurdu. Bu konuda Ardahan'a ayrı bir önem vereceğiz" şeklinde konuştu.
Daha sonra Ardahan Belediyesi'ni ziyaret eden Bakan Binali Yıldırım, Belediye Başkanı Faruk Köksoy'dan brifing aldı. Başkan Köksoy, Bakan Yıldırım'a, Başbakan Erdoğan'ın 29 Mart seçimleri sonrası bir sözünü hatırlatarak, "Sayın Başbakanımızın `biz Ardahan'ı aldık' sözü milletimiz için büyük beklenti oldu. Bu nedenle sizden beklentilerimiz çok'' dedi.
Bakan Yıldırım, Ardahan Merkez Tepeler Köyünde Bület Aktaş'a misafir olarak, akşam yemeğini Aktaş'ın evinde yedi.
Daha sonra Posof İlçesine hareket eden Bakan Yıldırım, özellikle kışın Ardahan ile Posof İlçesi arasındaki ulaşımı aksatan 2 bin 540 rakımlı Ilgar Dağı ile ilgili ilgililerden bilgi aldı.
Ulaştırma Bakanı Yıldırım, Posof ilçesinde vatandaşla sohbet ederken, "El ele verip beraberce çalışacağız. Biz nihayetinde millet için çalışıyoruz. Çok fazla mevzuatta takılmamak lazım, bunu valiye de diyorum. Eğer boğazınızdan haram lokma inmiyorsa, başkalarının dediğine takılmamak lazım. Her şeyden önce adil olacağız. İşimiz hizmet, gücümüz millet olmalı. Moral değerlerimizi yitirmemeliyiz. Bu şekilde çok iş başardık" görüşlerini dile getirdi.
Dünyanın birçok ülkesinde insanların kan ağladığını söyleyen Bakan Yıldırım, "Dünyanın bir çok gelişmiş ülkesinde kriz var. İnsanlar kan ağlıyor, perişan. Yunanistan örneği gözümüzün önünde, birbirlerine güvenleri yok. Ama Türkiye farklı, gün yok ki, Türkiye'ye bir devlet adamı gelmesin. Bir ülkede sorun varsa Türkiye koşuyor. Bu nedenle ülkemizle övünmeliyiz" ifadelerini kullandı.
Burada Hilmi Gündoğdu adlı vatandaşın, "evet hayır için mi geldiniz" sorusu üzerine Yıldırım, "Demokrasi gereği aykırı sesi de dinleyeceğiz. Benim buraya gelişimle ilgili niyetim hayır, akıbetim hayır. Bundan emin olun. Bizi takip etmeye devam edin, bu kadar" şeklinde cevap verdi.
Posof Kaymakamı Muammer Köken ise söz konusu vatandaşın savcılık tarafından mekanı için işlem yapıldığı, bu nedenle tepkili olduğu bilgisini Yıldırım'a iletti. Yıldırım, geceyi Ardahan Valilik konutunda geçirdi. Yanlızçam Uğurludağ Kaya Tesislerinde fidan dikim programına da katılan Bakan Yıldırım, öğle saatlerinden sonra Ardahan’dan ayrıldı.
Vali Tekmen:“ulaşamadığınız yer sizin değildir”
Valilik önünde resmi karşılama töreni ile karşılanan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın ziyaretinde Vali Mustafa Tekmen, Bakanla gün boyunca karadan ve havadan Ardahan’ın fotoğrafını çektiklerini, değerlendirmelerde bulunduklarını belirterek, “ulaşamadığınız yer sizin değildir” sözünden hareketle, ulaşılmayan yer olmadığını söyledi. Ancak buralara daha güzel ve rahat koşullarla ulaşmak için çalışmaların devam ettiğini vurgulayarak Sayın Bakanın gelişinden dolayı Ardahan’a şeref verdiğini ve Ardahanlıları mutlu ettiğini ifade etti.
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a, Valimiz tarafından Ardahan'daki bitki çeşitliliğinin sadece bir kısmının bulunduğu ancak uzun süren akademik çalışmalar sonunda hazırlanan "Karlı Yaylaların Saklı Bahçesi" isimli kitap hediye edildi.
12 Haziran 2010 Cumartesi sabahı “Dünya Çevre Günü ve Ağaç Bayramı” kapsamında Ardahan İl Çevre ve Orman Müdürlüğünün düzenlediği “90.Yıl TBMM Hatıra Ormanı”na fidan dikimine katılan Bakan Yıldırım, daha sonra Ardahan’dan ayrıldı.
Ulaştırma Bakanı ve Kaya'dan Ardahan'a müjdeli haberler
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, dün geldiği Ardahan’da yapılacak çalışmalar ve yatırımlarla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.
Ardahan’a ikinci ziyaretini gerçekleştiren Bakan Yıldırım, AK Parti Ardahan Milletvekili Saffet Kaya ile birlikte Kars Hava alanı temel atma töreni ardından Çıldır ilçesine giderek Aktaş Sınır Kapısı hakkında yetkililerden bilgi aldı. Çıldır ilçe girişinde büyük bir halk kitlesi tarafından karşılanan Bakan Yıldırım’a Ardahan Valisi Mustafa Tekmen’de eşlik etti. Çıldır ilçesinde karşılama törenine Çıldır Kaymakamı Önder Çan, Belediye Başkanı Nurettin Aygün, Aşıkşenlik Belediye Başkanı Mülazim Karaçay, İl Genel Meclis Başkanı İlimdar Senem, İl Genel Meclis Üyesi Nejdet Kanbir ve kalabalık bir halk tarafından kurbanlar kesilerek, davul zurna eşliğinde sevgi ve coşkuyla karşılandılar. Bakan Yıldırım, daha sonra ilçe kaymakamlığı önünde halka hitap etti.
Çıldır ilçesinde milletvekili Saffet Kaya’ya halk tarafından yöneltilen et ve hayvan fiyatlarının düşürüldüğü yönündeki sorulara karşılık olarak Kaya: “Bu konuda yakınmalarınızı biliyorum, üreticinin korunacağı et ve hayvan fiyatlarının makul bir seviyeye getireceğiz. Kaybedecek zamanımız yok, zaman hizmet zamanı bunları el birliği yaparak çözüme kavuşturacağız” dedi.
Bölgede yapılan hizmetler konusunda açıklamalarda bulunan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım; “Kars-Tiflis-Bakü demiryolu yapımının son sürat devam etmektedir. Bu demir yolunun Yukarıcanbaz istasyonundan Ardahan'a bağlanacağını daha sonra Ardahan Çıldır arası bölünmüş duble yol yapılarak Yukarıcanbaz istasyonuna bağlanacağını, ayrıca bu yolun Aktaş Sınır Kapısına kavuşacaktır. Ardahan’da iki tane baraj yapım çalışması devam etmekle kalmayıp, üçüncü baraj çalışmasına da en kısa zamanda başlanılacaktır” dedi.
SAFFET KAYA: ARDAHAN'A GELEN BAKAN ERZURUM'DAN KAT KAT FAZLA OLMUŞTUR
AK Parti Ardahan Milletvekili Saffet Kaya’nın Bakan Yıldırım’ın ikinci defa Ardahan’ı ziyaret etmesinde duyduğu memnuniyeti dile getirerek; ““Biz gerek Hükümetimiz gerekse Belediyelerimiz Ardahan’a hak ettiği noktaya taşımakta kararlıyız. Bu güne kadar Ardahan’a Cumhuriyet tarihinde yapılmayan yatırımlar Hükümetimiz döneminde yapılmıştır. Bu gün gerek Belediye Başkanımızın çalışmaları gerekse tarafımca Hükümet nezdinde ki çalışmalarımız Ardahan’ı şantiye haline getirmiş durumda, Ardahan Devletten alabilecek tüm yatırımları almıştır. Üniversite, Toki, Hastane, Okullar, Kentsel Dönüşüm, Arıcılık Enstitüsü, Barajlar, Demiryolu, Avrupa birliği Tarımda hibe desteği gibi çok önemli ve hayatı yatırımlar almıştır. İlimiz Öğrenci kenti ve Lojistik Taşımacılık üssü olma yolunda ilerlemektedir. Bu gün ilimizde önemli açıklamalarda bulunan Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım, Bakü Tiflis Demiryolu ve duble yollar çalışmalarını yerinde inceleyecek ve en büyük projelerimizden biri olan Çıldır Ardahan Karadeniz Bağlantılı Demiryolu projemizi geliştirilmesini yerinde inceleyecektir. Bu demir yolu Ardahan’ımız için hayati önem arz etmektedir. Ardahanı Karadeniz Limanlarına bağlayacak bu yol Ardahan ı bölgenin Lojistik üssü yapacaktır. Bülbilan’la ilgili sınır ihtilafını da karşılıklı olarak çözüme kavuşturmuşuz. Ardahan bu yatırımlara Bakanımızın talimatı ve üstün gayreti ile mutlu sona erecektir” dedi.
Ardahan Valisi Mustafa Tekmen’in de ilimizde bulunan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın yapılacak çalışma ve yatırımlarda olumlu sonuçların alınacağı, bu ziyaretten dolayı Ardahan halkı adına memnuiyetini dile getirdi.