Türkiye'nin bir karanlığın içine doğru sürüklendiğini savunan İnce, "Türkiye tek adam yönetiminin son kısmını oynuyor artık. Recep Tayyip Erdoğan 2003'te 18 bin 500 oy aldı ve başbakan oldu. 73 bin oyla Haberal tutuklu. Türkiye'de demokrasinin geldiği nokta bu. Bu kadar nankör ve çamur bir demokrasi olamaz. Yan çizme demokrasisi bu. İleri demokrasi değil ileri faşizm bu." dedi.
Muharrem İnce, partisinin Yalova il binasında düzenlediği basın toplantısında iktidar partisine yüklendi. Türkiye'nin tek adam yönetiminin son kısmını oynadığını öne süren İnce, "Tek adam her şeye karar veren bir isim. Canı sıkıldığında istediği adamın yerini değiştirebilen, artık ona uymayan kararlar verildiğinde hakimlerin savcıların yerini değiştiren bir yönetim. Eğer bunlar da olmazsa, kişiye özel kanun çıkaran bir yönetimle karşı karşıyayız." diye konuştu.
Tutuklu vekillerin tutuksuz olarak yargılanmasını istediklerini kaydeden İnce, 73 bin oyla Mehmet Haberal'ın tutuklu olduğunu söyledi. 2003'te Başbakan Erdoğan'ın 18 bin 500 oyla seçildiğini ve başbakan olduğunu söyleyen İnce, bu durumun Türkiye'de demokrasinin geldiği noktayı gösterdiğini savundu.
Tutuklu milletvekilleri sorunuyla ilgili TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in 3 muhalefet partisinin grup başkanvekillerini çağırdığını ve görüştüğünü hatırlatan İnce, şöyle devam etti: "BDP, MHP ve CHP, nasıl olsa bunlar anlaşamazlar. Bu görüşme Sayın Başbakan'ın bilgisi olmadan yapılamaz. Yani Sayın Çiçek bunu kendi aklıyla yapmaz. Başbakan talimatı vardır.
Şöyle düşündüler; 'tabi nasıl olsa bu 3 muhalefet partisi uzlaşamaz.' Bu 3 muhalefet partisi uzlaştı. Top Cemil Çiçek'e geldi, bu kez AKP Merkez Yürütme Kurulu bunu reddetmiş. Başbakan diyor ki; 'bize mi sordunuz bunları milletvekili adayı yaparken.' Sen kimsin, sana niye soracağız? Bir Yüksek Seçim Kurulu'na sorduk, onlara dedik ki; 'biz bu kişileri aday yapabilir miyiz?' Listemizi gönderdik. YSK bunu onayladı."
Zonguldak'ta 146 bin oy aldıklarını ve 2 milletvekili çıkardıklarını dile getiren İnce, "Mehmet Haberal 73 bin oy aldı. İzmir'de Mustafa Balbay'ın bölgesinde 475 bin oy aldık, 7 milletvekili çıkardık. 69 bin oy düşer Mustafa Balbay'a. 69 bin oyla Mustafa Balbay tutuklu, 73 bin oyla Mehmet Haberal tutuklu. Ama 2003'te Siirt'te AKP 56 bin oy aldı 3 milletvekili çıkardı. Recep Tayyip Erdoğan 18 bin 500 oy aldı ve başbakan oldu. 2003'te 73 bin oyla Haberal tutuklu. Türkiye'de demokrasinin geldiği nokta bu." şeklinde konuştu.
"RECEP TAYYİP ERDOĞAN'LA KENAN PAŞA AYNI KİŞİ"
İktidarı yargıya talimat ve direktif vererek milletvekillerini içerde tutmakla suçlayan İnce, "Silivri hukukuyla, faşist hukuk nedeniyle arkadaşlarımız tutukludur. AKP yargıyı kuşatmıştır.
AKP eğer kendilerine göre yanlış karar veren olduğu zaman yerlerini değiştirmektedir. Mehmet Haberal tutukluluğunun devamına karar veren hakimlere dava açtı, davayı kazandı tazminat kazandı, bu sefer AKP bununla yetinmedi bir kanun çıkardı, artık hakimlere dava açılamıyor devlete dava açılıyor.
Kişiye özel kanun çıkarmasını biliyorlar. MİT müsteşarını kanundan nasıl kaçırdıklarını hepiniz biliyorsunuz. Bu kafa 12 Eylül kafasıdır, Recep Erdoğan'la Kenan Paşa aynı kişidir.
12 Eylül 1980'den sonra paşalar veto ediyordu milletvekili adaylarını, şimdi de Recep Erdoğan veto ediyor. Kenan Paşa ile Recep Erdoğan aynı kişidir." diye konuştu.
Tutuklu olan arkadaşlarına ayrıcalık istemediklerini sadece tutuksuz yargılanmalarını talep ettiklerini kaydeden İnce, "Tutuklu milletvekilleri AKP'nin rehinesi değildir. Aklını başına almalıdır, nankörlük yapmamalıdır. 2003'te Recep Erdoğan'ın milletvekili olması için anayasa değiştirdik biz, bırak öyle yasayı. Oy verdim ben o anayasaya. Bu kadar nankör bir demokrasi olamaz, bu kadar çamur bir demokrasi olamaz. Yan çizme demokrasisi bu. İleri demokrasi değil ileri faşizm bu." ifadelerini kullandı.