Ardahan'da Trafik polis ekipleri yoğunlaşan trafikte şoförleri yönlendirmesiyle kargaşaya meyil vermedikleri görülürken, son günlerde kazalarda artma olduğu da görülmekte.
Türkiye'de tek Trafik ışığı olmayan Ardahan ilinde, son yıllarda artan araba sayısı nedeniyle, öğle ve mesai bitiminde yoğunlaşan trafikte kazalar meydana gelmeye başladı.
Ardahan Trafik polis ekipleri yoğunlaşan trafikte şoförleri yönlendirmesiyle kargaşaya meyil vermedikleri görülürken, son günlerde kazalarda artma olduğu da görülmekte.
Ardahan merkezde altı (8) yıl önce Ardahan belediyesi tarafından sokak başlarına ve trafiğin fazla geçiş yaptığı Dörtyol ağızlarına yerleştirilen trafik ışıkları, birkaç ay sonra arızalanmasıyla devre dışı kalan trafik ışıkları o günden beri kullanılamıyor.
Ve bu nedenle Türkiye'de trafik ışıkları olamayan tek il unvanını da elinde bulunduruyor.
Ardahan'da Kongre Caddesin de ve Artvin garajı önünde 2 trafik kazası yaşanırken, bu kazalarda sadece maddi hasarlarla atlatılması sevindirirken, vatandaşlar ve sürücüler; son yıllarda artan araç sayısına vurgu yaparak kavşak ve dört yollara trafik ışıkların konulmasını istediler.