Ardahan küçük Millet Meclisi, ilk toplantısını 09.06.2018 Cumartesi günü saat 13:00’da Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda yapacak.
İlimizde mevcut farklı sosyal grupların her birinin ilk bakışta kendini içinde görebileceği bir “Aile Fotoğrafı” niteliğinde olan bu meclis, her ay toplanarak, ilimizin milletvekillerini ve belediye başkanlarını davet ederek yerel ve genel sorunları hep birlikte tartışmayı amaçlıyor.
Tartışmanın bir diğer boyutu da, tartışılan konunun Anayasa’ya nasıl yansıdığı veya yansıması gerektiği. Böylelikle kMM toplantıları, aynı zamanda “Sivil Anayasa” çalışmalarına da kendi platformlarında katkıda bulunacak.
Her ay kMM’de konuşulanlar tutanak haline getiriliyor ve en geç bir hafta içinde web sitesinde yan yana yayınlanıyor. Bundan sonra tutanakların ortak paydalarını saptayan bir rapor TkMM mutfağı tarafından hazırlanıyor ve bu rapor her ayın son Çarşamba günü TBMM’de, milletvekillerinin de katıldığı bir basın toplantısıyla kamuoyuna açıklanıyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: