Ardahan Belediyesi zabıta ekipleri tarafından geçtiğimiz yıl binanın üst katındaki ahşap balkon ile çatısının yıkılma tehlikesi göz önüne alınarak kaldırıma şerit çekilmiş ve yayaların binanın bulunduğu kaldırımı kullanmamaları yönünde uyarı levhası asılmıştı.
Belediyenin müdahalesi üzerinden geçen bir yılda hiçbir çalışmanın yapılmaması ve kaldırımın yayalara kapalı kalması vatandaşların tepkisini çekmeye başladı. Tarihi yapısı nedeniyle tadilatı izne bağlı olan binanın özellikle kış aylarında yağan karın ağırlığına dayanamayarak her an çökme riski olduğunu söyleyen bina sahibi Mehmet Akif Avşar ise, yetkililerden konuya duyarlılık göstermesini istedi.
Ardahan’da yaya trafiğinin en yoğun olduğu yerlerden biri olan eski meydanda uzun yıllardır restore edilmeyen iki katlı tarihi bina vatandaşların can güvenliği için tehlike arz etmeye başladı. Cadde esnafı her an yıkılma tehlikesi bulunan tarihi binanın biran önce dokusuna zarar vermeden onarılmasını istiyor.
Okulların açılmasıyla birlikte tarihi binanın giriş katında bulunan kırtasiyeye gelen öğrencilerin tehlikenin farkında olmadan kaldırımda yürüdüğünü söyleyen cadde esnafları aynı zamanda birçok vatandaşın da tehlikeye aldırış etmeden uyarı şeridine rağmen kaldırımı kullanmaya devam ettiklerini belirterek yetkililerden bu soruna acil çözüm bulmaları talebinde bulundular.
Yorumlar
Kalan Karakter: