SUNİ TOHUMLAMA YENİDEN BAŞLAYACAK
Yayınlanma :
11.04.2021 15:31
Güncelleme :
11.04.2021 15:31


Ardahan’da sunu tohumlama uygulamalarının etçi uygulamalarının kombine ırkların yaygınlaştırılması kapsamında ilk adım atıldı. Tarım Bakanlığının Hayvancılık Genel Müdürlüğünün (HAYGEM)’in hazırladığı Suni Tohumlama Uygulamaları ile Etçi ve Kombine Irkların yaygınlaştırılması Projesi ile Ardahan’da büyükbaş hayvanların suni tohumlama yoluyla ıslah edilmesi kapsamında ilk adım atıldığı açıklandı.
Ardahan İl Tarım Müdürlüğünde gerçekleştirilen toplantıda, Proje sonunda elde edilecek besi materyallerinin genetik kapasitesinin yüksek olmasına bağlı olarak hayvan başına alınacak kırmızı et miktarı artacağından projeden faydalanan üreticilerin gelir seviyesinin de artacağı belirtildi. Bu Proje kapsamında Suni Tohumlama uygulanacak olan köyler kura yoluyla Ardahan İl Tarım Müdürü Neşat Ulutaş, Müdür Yardımcısı ve Hayvan Sağlığı Şube Müdürü tarafından muhtarlarında katıldığı toplantıda belirlendi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: