Türkiye’yi Kafkaslara bağlayan Posof Türköz’ü Sınır Kapısında yaşanan bakımsızlık, düzensizlik ve paçozluğa bir de su sıkıntısı eklendi. Su olmayınca gümrük kapısına gelip binada işlem yapan vatandaşlar etrafa yayılan kötü kokudan oldukça muzdarip.
Alınan bilgilere göre Sınır Kapısında uzun süredir sular akmıyor. Suların akmadığı Posof Türkgözü’nde personel büyük sıkıntı yaşıyor. Su ihtiyacının yanı sıra tuvalet ihtiyacı için suyun olmaması personeli zor durumda bırakırken, büyük sorunlara rağmen gümrük kapısındaki görevli personel özverili ve başarılı bir şekilde işlerini takip ediyor.
AİLELER LOJMANLARI TERK ETTİ
Gelen vatandaşlara güler yüzle yaklaşan ve vatandaşların sorunsuz geçiş yapması noktasında her konuda yardımcı olan gümrük personelinden vatandaşlar da son derece memnun. Yaşanan su sorunu nedeniyle gümrük işlemlerinin yapıldığı binada pis kokular oluşurken, gelen vatandaşlar bu durumdan olukça rahatsız. Köyden gelen su borularının soğuklar dolayısıyla donmasından kaynaklanan su sorunu için Gümrük Müdürlüğü ve Posof Kaymakamlığının neden çare bulamadığı öğrenilemezken, Gümrük Kapısı lojmanlarında su akmadığı için bazı ailelerin Posof Merkeze taşındı.
FİZİKİ ŞARTLAR ÇOK KÖTÜ, İLGİLENEN YOK!
Bunun yanında Türkiye’nin Kafkaslara açılan gözü olan Türkgözü Sınır Kapısında geçen vatandaşlar ve sürücülerin yaşadığı zorluklar had safhada.
Nüfusu 4 buçuk milyon olan Gürcistan hükümeti tarafından Posof Türkgözü Sınır Kapısı’nın karşısına inşa edilen modern geçiş kapısında geçen araç sürücüleri ve vatandaşlar ayağı çamura değmeden, işlemler düzenli, sıralı, hızlı ve büyük titizlikle yapılırken, Türk tarafında geçişler vatandaşların tepkisini çekiyor.
Türkiye tarafından giriş ve çıkışta yapılan küçük barakalar, çalışanların bile rahat edemediği soğuk ve dar yapılar beraberinde yaşanan sistem arızları, gelişi güzel döşenen kablolar, vatandaşların soğukta küçük pencerelerden işlemleri gerçekleştirmesi, pasaport ve araç işlemlerinin farklı ve birbirinden uzak noktalarda yapılması vatandaşları isyan ettiriyor.
Büyük Türkiye Cumhuriyetine yakışmayan Türkgözü Sınır Kapısındaki bu görüntü kirliliği için ‘Yetkililerin bir an önce harekete geçip Türkiye’yi Kafkaslara bağlayan bu kapıda yaşanan rezaletten kurtarması gerekmektedir’ diyen TIR ve araç sürücüleri, kapının bir an önce modernize edilmesini talep ediyorlar. Daha öncede gündeme getirdiğimiz bu konuyla ilgili yetkililerin duyarsızlığı ve sessizliği de halkın tepkisine neden oluyor.
Yorumlar 1
Kalan Karakter: