SOSYAL AĞLAR HUKUKU ÇALIŞTAYLARININ İLKİ ERZURUM'DA YAPILDI
Basın İlan Kurumu (BİK) tarafından hazırlanan ve Avrupa Birliği Erasmus + programı KA 1 Gençlik Katılım Faaliyetleri kapsamında finanse edilen, 7 coğrafi bölgeyi temsilen 7 şehirde düzenlenecek olan “Dijital Çağda Sosyal Ağlar Hukuku Çalıştayları” projesinin ilk oturumu Erzurum’da gerçekleştirildi.
Yayınlanma :
30.06.2022 18:23
Güncelleme :
30.06.2022 18:31


Onat, “Dijital çağda sosyal ağlar hukuku toplumun hemen hemen her kesimini ilgilendiren bir husus. Çünkü sosyal ağlar birçok kişinin yüz yüze söyleyemediği konuları bile dile getirdiği bir ortam. Bu durum kimimizi üzüyor, kimimizi kırıyor. Dolayısıyla sosyal mecranın insan hukukuna aykırı bir görüntü arz etmemesi gerekiyor” dedi.
Onat, konuşmasının sonunda BİK Genel Müdürü Cavit Erkılınç’ın çalıştaya katılan gençlere gönderdiği teşekkür mesajını paylaştı.
Çalıştayın moderatörlüğünü üstlenen İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Turgay Yerlikaya ise, sosyal ağlar hukukunun milli güvenlikle alakalı olduğunu belirterek, çalıştayların düzenlenmesinde rol üstlenen Avrupa Birliği ve Basın İlan Kurumu’nun önemine işaret etti. Yerlikaya, Erasmus projelerinin ve Youthpass sertifikasının gençlere olumlu katkılarının yanı sıra prestij kazandırdığını da ifade etti.
BİK Proje Koordinatörü Cenk Koray Doğan da, Avrupa Birliği projelerinin yapısı ve önemi hakkında bilgi vererek çalıştayın yöntemini anlatan bir sunum yaptı. Doğan, “Bu çalıştaylardan toplayacağımız veriler, sosyal ağlar hukuku yasa çalışmalarında ve BİK’in kendi iç bünyesinde yürüttüğü yasal düzenlemelerin hazırlık çalışmalarında gençlerin önerisi olarak kendine yer bulacak” dedi.
Çalıştayların sonraki programları şöyle:
Ankara: 14-16 Eylül, Ordu: 05-07 Ekim, Diyarbakır: 12-14 Ekim, Antalya: 19-21 Ekim, İzmir: 02-04 Kasım, İstanbul: 16-18 Kasım.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: