Kaptanpaşa Mahallesi Vali Hurşitbey Caddesinde bulunan ofisinde gazetecilerle bir araya gelen Akçay, “Ardahan’ın kalkınması, eski heyecanlı günlerine dönmesi, ticaretin canlanması ve mevcut siyasilerin Ardahan’a sahip çıkarak kasvetli havayı dağıtmasını istiyoruz.
Ardahan Karadeniz lobisi altında eziliyor, Kars ve Karadeniz lobisi projelerimizi elimizden alıyor bizler bu duruma seyirci kalamayız. Yaşadığımız onca olumsuzluklara karşın geç kalmış değiliz hareket geçmeliyiz. Bunun için Ardahan’ın kanat önderleri başta olmak üzere, STK temsilcileri, siyasiler, aydınlar, Avukatlar ve gazetecilerle birlikte oluşturulacak heyetle hazırlanacak raporlar doğrultusunda Ankara’ya çıkarma yapmalıyız. Bu bir eylem planıdır, Ankara’ua gidecek heyetle ilgili bakanlıklar, bunlara bağlı genel müdürlüklerin yanı sıra Başbakan ve Cumhurbaşkanlığı’na gidilerek sorunlarımız aktarıp çözüm istemeliyiz” dedi.
Yatırımın önünü açmak, projelerin bir an önce yaptırılması ve göçün durması için Ardahan Heyetinin önemine dikkat çeken İş adamı Akçay: “Oluşturulacak heyetle Ardahan sivil toplum kuruluşlarının, iş adamlarının, derneklerin, bürokrasinin bir araya gelmesiyle birlik ve beraberlik içinde hareket ederek Ardahan’’dan Ankara’ya yükselen sesi ulaştırmamız lazım diye düşünüyorum. Ağlayan çocuğa meme var, yatmakla, sessiz kalmakla bu sahipsizlik bertaraf edilmez” ifadesini kullandı.
Ardahan Kars’ın ilçesi iken gazeteler Kars için ‘Satılık şehir’ diye manşet attığı dönemde ilçe olan Ardahan’da kurulan bir heyet Ankara’ya çıkarma yaparak, Ardahan’ı Kars’ın himayesinde çıkararak il yaptılar diyen Akçay, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Şimdi bizde Ardahan’ın sorunlarını ivedilikle çözümü için bir heyet oluşturmak istiyoruz. Bunun için başta mülki idare amiri olmak üzere Ardahan halkının ileri gelenleri, esnaflar, sivil toplum kuruluşları, bürokrasiler yani anlayacağınız her kesimden ileri görüşlü kişiler bir araya getirerek, sorunların ivedilikle çözümü noktasında etkili olmak istiyoruz.
Geçmiş yıllarda devlet eliyle yapılan akaryakıt ithalatının yeniden başlaması çok zor bir sorun değildir. Motorin ithalatı geçmişte yapıldıysa bugün neden yapılmasın. Sınır illerine ihtiyacı doğrultursunda verilecek motorin ithalatı göçü tersine çevirmenin yanı sıra ciddi bir ekonomik canlılıkta kazandıracaktır.
Başta Türkgözü Sınır Kapısını transit olarak kullanılması, önümüzdeki aylarda açılması beklenen Aktaş Sınır Kapısı’nda nelerin yapılacağı, mevcut eksikliklerin giderilmesi konusunda proje çalışması başlatmalıyız. Ama bu kapıların transit geçiş olarak kullanılmaması için Kars’a verilen Antre depo, lojistik merkezi ve iç gümrüğü Ardahan’a ivedilikle geri getirilmesi zorunlu bir hal almıştır.
Yine bunun yanında ipek yolu olarak adlandırılan Bakü-Tiflis Demiryolu projesinin değiştirilen güzergahının eski proje olan Çıldır sınırları içerisinde yapılmasının ve antre deponun yine Çıldır sınırları içerisinde geçmesi için siyasilere büyük görev düşüyor.
Ardahan sahipsiz değildir. Karayollarında yaşanan gevşeme bir türlü başlamayan tünel projeleri bize acaba dedirmektedir. Yine eski Hanak yolunun yeniden faaliyete girerek atıl durumda bulunan Organize Sanayi Bölgesi’nin yatırımcıyı cezp ederek bir noktaya getirmemiz gerekmektedir.
Buna paralel olarak da kış ve yayla turizminin önünü açmak ve olmazsa olmazların içerisinde yer alan havaalanın projesinin bir an önce hayata geçmesini talep ediyoruz. Ardahan’da 7’den 77’ye her kes havaalanın yapılmasını istiyor. Toplumun beklentisi bu yönde iken, Ardahan’ın kalkınmasına, iş adamlarının bölgeye gelmesinde büyük önemi bulunan hava alanına şiddetle ihtiyaç duymaktayız”şeklinde konuştu.
HAVAALANI OLMAZSA OLMAZIMIZDIR