Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Demirci ile görüşen İŞ-KUR Müdürü Ahmet Sonkaya, Çalışma Bakanlığı ve TOBB arasında 23 Eylül tarihinde imzalanan Nitelikli İş Gücü Yetiştirme Programı (NİYEP) hakkında bilgilendirmede bulundu.
İstikrarlı büyüme ve ekonomik kalkınmayı teşvik etmek amacıyla Çalışma Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) arasındaki ortak çalışmaların ele alındığı görüşmede NİYEP projesinin detayları da masaya yatırıldı.
ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Demirci, Ardahan’ın ekonomik büyümesine katkı sağlayacak bu girişimin kamu ve özel sektör iş birliğine güzel bir örnek teşkil ettiğinin altını çizerek “NİYEP projesi kapsamında teknik ve mesleki eğitimler verilecek. Özel sektörün ihtiyaçlarını karşılamayı hedefleyen bu çalışma ile işverenler çalışan sayısının yüzde 50’sine kadar kontenjan kullanabilecek. 160 güne kadar sürecek programlarla katılımcılar, teorik ve pratik bilgileri bir arada alacaklar. Ayrıca protokol kapsamında yürütülecek mesleki eğitimler için katılımcıların cep harçlığı, iş kazası ve meslek hastalığı sigortası, genel sağlık sigortası prim giderleri İŞKUR tarafından karşılanacak” dedi.
Ardahan İŞ-KUR Müdürü ahmet sonkaya ise; Proje kapsamında, işverenlerden gelen talepler doğrultusunda ve atso tarafından oluşturulan komisyon tarafından uygun görülen mesleklerde eğitim programlarına destek vereceklerini söyledi. Sonkaya, protokol çerçevesinde, eğitimlerin sonunda ise, katılımcıların ilgili firmalarda istihdam edilmesini hedeflediklerini belirtti.
ÇİĞDEM KOÇAK
ARDAHAN
Yayınlanma: 10 Aralık 2024 - 10:11
Sonkaya ve Demirci NİYEP'in detaylarını görüştü
Ardahan Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Ahmet Sonkaya, Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO)’yu ziyaret etti.
ARDAHAN
10 Aralık 2024 - 10:11