SERKA’nın 2025 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında desteklenen “Yapay Zekâ Destekli Medya Uzmanlığı Eğitimi” faaliyetinin sözleşmesi Ajans Genel Sekreteri Nurullah Karaca ile Kars Kuzeydoğu Gazeteciler Cemiyeti arasında imzalandı.
Yapılan sözleşme kapsamında SERKA’nın bölge illerindeki gazetecilere dijital dönüşüm sürecine uyum sağlamalarını hedefleyen kapsamlı bir eğitim programı düzenlenecek.
İki gün sürecek yoğun ve uygulamalı programda; yapay zekanın haber üretiminde hız ve doğruluk sağlamadaki rolü, içerik geliştirmedeki yenilikçi yöntemleri ve görsel-işitsel medya üretimindeki katkıları örneklerle aktarılacak. Katılımcılar bu sayede yapay zekâ desteğiyle haber senaryosu oluşturma, veri analizi ve sosyal medya için özgün içerik üretme becerilerini geliştirecek.
Eğitimde ayrıca, sosyal medya içerik üreticilerinin kapasitelerini artırarak kamuoyuna daha güvenilir, hızlı ve etkili içerik sunmalarını ve özellikle bölge turizminin tanıtımına daha fazla katkı sağlamaları da hedefler arasında yer alıyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: