Bölgesel Amatör Ligi temsilcimiz Serhat Ardahanspor, TFF’nin BAL liginden 3’ncü lige yükselecek takımların sayısını 12’den 5’e düşürme yönündeki yeni çalışmasının kabul edilemez olduğunu bildirdi.
Geçtiğimiz sezon grubunu 5’nci sırada tamamlayarak 3’üncü lige çıkmak için Play-Off maçlarına katılma şansını kaybeden Serhat Ardahanspor, Türkiye Futbol Federasyonu’nun üzerinde çalışma yaptığı yeni düzenleme için basın açıklaması yaptı.
Kulübün sosyal medya hesabından yapılan açıklama da şunlar aktarıldı:
“Türkiye Futbol Federasyonu’nun yeni sezon planlamasına göre 2025-2026 sezonunda Bölgesel Amatör Lig’de mücadele edecek 164 takımdan sadece 5'inin Nesine 3. Lig’e yükselecek olması yönünde bir karar alacağına dair bilgi almış bulunmaktayız.
Bu durumun Türkiye’deki Amatör Futbolun gelişimini sekteye uğratacağını ve kulüplerin hâlihazırda çektiği finansal zorlukların daha da katlanarak büyüyeceğini belirtmek isteriz. Üst lige yükselmenin daha da zorlaşmasıyla birlikte amatör futbola yatırımların da azalacağı ve Türkiye’deki her şehirde futbola gönül vermiş oyuncuların, taraftarların ve yönetimlerin heyecanının sekteye uğrayacağı kaçınılmaz bir gerçektir. Mevcutta olan statüye göre bile sıralamada üstte olan takım küme düşebiliyorken daha alt sıralardaki takımların Bölgesel Amatör Lig’de kalabiliyor olması amatör liglerdeki kulüplere yatırımların azalmasına neden olmaktadır.
Serhat Ardahan Spor olarak Amatör Liglerin ve Türk Futbolunun gelişimi adına daha iyi düzenlemeler yapılıp mevcuttaki sorunların giderilmesi yönünde çağrı yapıyoruz” denildi.
Yorumlar
Kalan Karakter: