Özellikle takipçilerinden gelen soruları cevaplayan Selva Çapan Aydın, ‘Merhaba’ diyerek ele aldığı makalesinde şunları söyledi:
“Ürünlerimizi sizlere gönderirken çok hassas davranıyoruz. Sizlerin sağlığı bizim için çok önemli, bana göre gerçek kazanç müşteri güveni memnuniyetidir. Bana inanmanız benim için onur verici, ürün alımlarında “size bırakıyorum Selva hanım” diyerek bana olan güveniniz benim için en büyük kazançtır. Sonsuz teşekkürler. Özelden müşterilerim, takipçilerim Selva Çapan Aydın kimdir? Hikayeniz nedir? Haklı olarak merak ediyorsunuz? İş yoğunluğundan dolayı cevap veremiyorum. Affınıza sığınıyorum bugün beni, ailemi, şirketimizin ve bizim hikayemizi yazdım.

Ben, SELVA ÇAPAN AYDIN
Ardahan Göle Doğumluyum. Çocuk gelişimi bölümü mezunuyum. 24 yıllık evliyim 3 çocuk annesiyim. Benim girişimcilik hikayem şöyle başladı;
Dedem Ali Çapan hayvan ticareti yapıyormuş. O dönemler Kars ve Ardahan’da Rusya'dan sürgüne gönderilen Malakanlar, kaşar üretimi yapıyormuş.
Dedem Ali çapan (aynı zamanda markamızın isim babasıdır) ticaret yaparken malakanlardan kaşar yapmayı öğrenmiş ve onların teşvikiyle kaşar üretimi yapmaya karar vermiş.
1963’de Dedem Ali Çapan 30 m2 alanda 5-6 kişilik bir ekiple sadece eski kaşar üretmeye başlamış.1983 yılına kadar, her yıl üç dört kat büyüyerek devam etmişler.1983 yılında Dedem Ali Çapan’ı ani kalp krizi nedeniyle hayatını kaybedince bayrağı babam, Ömer Faruk Çapan, beş erkek kardeşiyle birlikte devralıyor. Alibey süt markası hızla büyümeye devam ediyor..
1985 yılında 500 dönümlük bir hayvan çiftliğini satın alan Alibey süt, yaklaşık 5000 m2 kapalı alanda üretimini daha ileri bir teknolojiyle yapmaya başlıyor. Şirket vizyonunu; kalite, güven ve süreklilik olarak kurumsallaşmaya başlıyor. Buna paralel olarak, Doğu Anadolu'da ve Türkiye pazarındaki payını büyütmeye devam ediyor.
Teknoloji transferi, üretimde standartlaşma, çeşitlendirme, paketleme, tanıtım, lojistik vb. alanlarda an itibariyle Ardahan bölgesinde bugün itibariyle Çapan ailesi olarak 12 fabrikaya dönüşmüş bir başarı hikayesi var ortada. Ardahan bölgesinde her yıl üretilen ortalama 450-500 ton kaşar peynirinin yarısından fazlası Çapan şirketler grubu tarafından üretilir.
Haklarını teslim etmeliyim ki; bu başarı hikayesinin asıl kahramanları;
Büyük babam, büyük annemdir. Bize emanet ettikleri miraslarını gözümüz gibi koruyarak onlara layık olmaya çalışıyoruz.
Elbette şirketlerimizin gelişip büyümesinde emeği hâlâ devam eden biricik kahramanım anneme, emektar babama, amcalarıma ve yengelerime minnet borcumuz devam ediyor.
3. kuşak olarak ben ve kardeşlerim, kuzenlerim taş üstüne taş koymak için nefessiz çalışıyoruz. 4.kuşak olarak çocuklarımız, aldıkları akademik eğitimin de gücüyle adeta fabrikalarımızda yatıp kalkıyorlar. Ve elbette, en büyük avantajlarımızdan bir diğeri ise sahip olduğumuz kalifiye personelimizdir.
İşte bu kaliteli insan potansiyelimiz şirket politikamız gereği, hizmet içi eğitimlerle sürekli kendilerini geliştirirler. Bilindiği gibi Dünyada ve Türkiye’de giderek kaynaklar kirleniyor ve tükeniyor.
Şehirler çevresel sorunlarla boğuşmanın yanı sıra, sağlıklı yeterli gıdaya ulaşmakta artık zorlanıyorlar. İşte insanlığın küresel düzeydeki bu gıda krizine karşı duyduğu haklı kaygı, üreticiler olarak bizlerin sorumluluğunu daha da artırmaktadır.
Alibey sütün bir temsilcisi ve Çapan grubunun bir ferdi olarak ve aynı zamanda bir kadın ve anne olan Selva Çapan Aydın olarak: Önce evlatlarıma annelik, sonra içinden geldiğim erkek egemen topluma rağmen hem geniş ailemdeki hem de çevremdeki kadınlara da doğru bir rol model olmaya çalışıyorum.
Bu bilinç ve sorumlulukla;
Eşimin resmi işi ve çocuklarımın eğitimi için yerleştiğim Bursa ilinde, gurmeler için Alibey Süt'ün satış şubesini kurdum. Bütün yoğunluğuma rağmen olağanüstü bir gayretle üretimle de bağımı asla koparmıyorum. Yaz mevsiminde kaşar üretimimizin en yüksek seviyede olduğu dönemde 3 ay, diğer zamanlarda ise, gerektiğinde 10 günde bir Ardahan Göle'deki Alibey Süt tesislerine gidiyorum. Buna ilaveten, Göle’deki kadınlarla ortak çalışmalar içindeyim.
Kadınların üretime katılmaları, ürettikleri ürünlerle para kazanıp aile bütçesine katılmalarının yanı sıra sosyal hayatın içine dahil olmaları için bir kadın kooperatifi kurmak için bir grup kadın arkadaşımla ön çalışmalar yürütüyoruz. Bölge ekonomisine ve sosyal gelişimine katkı sunmak amacıyla 30 yıldır yapılmakta olan birçok festivalde Çapan şirketler grubu olarak yer alarak;
Bölgenin eşsiz meralarındaki binlerce çiçekten oluşan endemik bitkilerle beslenen ineklerin sütünden elde ettiğimiz süt ürünlerini tanıtmak, bilhassa bölgenin marka ürünü olan kaşar peynirimizin daha çok tüketiciyle buluşması için önemli farkındalık faaliyetlerini gerçekleştirmekteyiz.
Amacımız;
Sadece doğal sütten, maya ve kaya tuzundan oluşan kaşar ve diğer süt ürünlerimizi hem Türkiye hem de dünya tüketici pazarlarına taşımayı başarmak.
Arzumuz;
Ortak sorunlarımızı bütün paydaşlarımızla iş ve güç birliği yaparak, yine ortak akılla ve sektörel dayanışmayla çözmek. Yakın gelecekte, dünyanın stratejik sektörlerinden biri olan gıda alanında toplumumuzun ve ülkemizin yüzünü ağartmak istiyoruz.
İçinde bulunduğum grubun bir üyesi, bir kadın ve bir anne olarak; Aileme, bölgeme ve ülkeme karşı sorumluluğumu yerine getirmek için bugüne kadar gerçekten nefessiz çalıştım ve bundan böyle de yılmadan mücadeleye devam edeceğim. Üretimden asla kopmadan, sabır gösterip beni dinlediğiniz/okuduğunuz ve için minnettarım. Selam ve sevgilerimle”

Yorumlar
Kalan Karakter: