Ardahan Üniversitesi, anlamlı bir kültür etkinliğine ev sahipliği yaptı. Posof İlçesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen programda, halk ozanı Aşık Müdami’nin hayatı, sanatı ve eserleri geniş bir katılımla anıldı.
Programa, Ardahan Valisi Harettin Çiçek ve Halil İbrahim Ataman başta olmak üzere, birçok halk ozanı, akademisyen ve sanatsever katıldı. Katılımcılar, Aşık Müdami’nin halk edebiyatına kazandırdığı eserleri anlatırken, ozanın yaşam öyküsüne dair duygusal anekdotlar da paylaşıldı.
Etkinlikte, Aşık Müdami’ye ait şiirler ve türküler, aşıklar tarafından saz eşliğinde seslendirildi. Dinleyiciler, usta ozanın dizeleriyle hem hüzünlendiler hem de onun kültürel mirasına bir kez daha tanıklık etmenin heyecanını yaşadılar.
Salonu dolduran davetliler, programa yoğun ilgi gösterdi. Özellikle gençlerin ilgisi, halk edebiyatının gelecek kuşaklara aktarılması açısından umut verdi. Etkinlik sonunda katılımcılara teşekkür eden organizasyon komitesi, benzer programların devam edeceğini belirtti.
Aşık Müdami’nin eserleri, sözlü edebiyat geleneğinin yaşatılması ve Posof’un kültürel zenginliğinin tanıtılması açısından önemli bir değer olarak yeniden hatırlandı.
Yorumlar
Kalan Karakter: