Ardahan’a 15 milyon TL’lik AVM inşaatının son sürat devam ettiğini, bu projenin Ardahan’ın en büyük projesi olduğunu söyleyen Saffet Kaya, her zaman Ardahan halkının yanında olduğunu bunu gerçekleştirdiği yatırım ve projelerle ortaya koyduğunu ifade etti.
Eski toptancı hali ve Rus pazarının bulunduğu alan üzerinde alışveriş merkezinin yaklaşık 20 bin metrekare sahip olacağının altını çizen Kaya, AVM’de oyun alanları, sinema, otopark, marka mağazalar sosyal ve kültürel ihtiyaçlara yönelik bölümlerin yer alacağını bildirdi.
Bu projenin Ardahan’a yapılması için maddi ve manevi gücünü ortaya koyduğunu tekrarlayan Kaya, “ Bu proje benim hayalimde hep var olmuştu. Ardahan’ımıza nasıl daha büyük yatırımlar yaparız diye her zaman çaba harcamışımdır. Bu yıl bu projeyi inşallah bitireceğiz. Ardahan özlediği alışveriş merkezine kavuşacak. Önümüzdeki yıl ise Ar-Et’i faaliyete geçirmek için ciddi proje çalışmamız sürüyor” dedi.
ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ BENİM ESERİMDİR
Açıklamalarının devamında geçmişte gerçekleştirdiği hizmetlere değinen Kaya, Ardahan üniversitesinin kendi eseri olduğunu belirtti.
Kaya sözlerini şöyle sürdürdü: “ Ardahan'ımızın mutlaka bu projeye kavuşması için İktidar ve muhalefet döneminde çok emek vererek bu projeyi hayata geçirmek için çok ciddi gayretlerim oldu. Ardahan ilimize, hizmette sınır tanımayacak bir projedir. Geçmişte de nüfusu az olan illere fakülte açılmıyordu. Ben ise Ardahan kesinlikle Üniversite şehri olacak dedim ve bu kararlılığımı geçmişte Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ısrarlı bir şekilde mücadele ederek kararlı bir tavır koyduk; olmazsa olmaz dedik. Fakülte ve üniversitenin Ardahan iline kavuşturulması konusunda iktidar vekili olmamıza rağmen kanun teklifi vererek bu ciddi kararlı duruşumuzu sergiledik.
Bu sergilediğimiz kararlı duruşumuzla beraber Ardahan'la birlikte nüfusu az olan 9 ilde üniversiteye kavuştu. Eğer o gün kararlı durmasaydık, bu gün Ardahan ve 9 il üniversiteye kavuşamayacaktır.
Yine geçmiş yıllarda Ulaştırma Bakanı Binalı Yıldırım'ı akşam saatlerinde Ilgar'a çıkartıp, o dağda araç sürücülerin zor anlar yaşadığını bire bir kendi gözüyle görüp tanık olmasaydı; bugün ihalesi yapılan ve çalışması başlatılan tüneller bugün olmayacaktı. Ve o gün gece saatlerinde çıktığımız Ilgar geçidinde Ulaştırma Bakanı Binalı Yıldırım'dan tünel, duble yol ve havaalanı sözünü almıştık” dedi.
HER AY 1 BAKAN GETİREREK, ARDAHAN'IN GELİŞMESİ İÇİN MÜCADELE VERDİM
Milletvekilliği döneminde her ay bir bakan Ardahan'a getirdiğini, her bakandan birer ve birkaç söz alarak Ardahan'ın gelişmesi için mücadele verdiğini anlatan Kaya, “Göç veren değil, göç alan bir il olması için çalıştık. Bu gayretlerimiz sonucu; Barajlar, Tüneller, Organize Sanayi, Modern Hastane, Kırsal Kalkınma, Kentsel Dönüşüm, Aktaş ve Türkgözü sınır kapılarının açılıp daha aktif hale getirilmesi, Yalnızçam kayak Tesisinin modernleştirilerek turizme açılması, Ardahan Fen Lisesi, birkaç ilçemizde yüksek okulların açılması, Demiryolu projesi bunun gibi Cumhuriyet tarihinde en büyük hizmetleri bu kararlı ve ısrarlı duruşlarımız sayesinde olmuştur. O yıllarda 26 Bakan'ı Ardahan ilimize getirerek sorun ve taleplerimizi bizzat yerinde çözerek Ardahan'ı geliştiren, büyüten ve değiştiren, göçün durmasına vesile olan projeleri sunarak, o mukaddes topraklarda yaşama umutlarını yeşerttik. Bu kalkınma hamleleriyle beraber topraklarımız değerlenerek, müteahhitlerin kat karşılığı arsalarımızı alıp topraklarımızın ne kadar değerlendiği ortadadır” İfadelerini kullandı.
MEVCUT VEKİLLER İŞ YAPMIYOR? YATIYOR!
Ardahan Haber Merkezi masasının sorularını da cevaplayan Kaya, Mevcut milletvekillerinin şuan da Ardahan'ın sorunlarını çözüm noktasında gözle görülür bir çalışma yapmadıklarını da vurgulayarak şöyle devam etti: "Ardahan'ımızın sorunları gün geçtikçe çoğalmakta ve bu sorunların çözümü için biran önce mevcut milletvekilleri ilgili bakanlıkların kapılarını aşındırmalıdır. Ağlamayan bebeğe mama verilmez derler. Siz eğer gidip sorun ve sıkıntılarınızı bu bakanlıklarda dile getirmezseniz kusura bakmayın kimse sizin karakaşına karagözünüze bakıp ödenek göndermez. Benim Milletvekilliğim döneminde muhalefet parti vekilimizle birlikte söz konusu Ardahan'ın yatırım alması olunca birlikte tüm bakanlıklar gezer ve o yatırımı oradan koparır alırdık" dedi.
BAŞKANLIK SİSTEMİNİ DESTEKLİYORUM
20,21 ve 23. Dönem Ardahan Milletvekili Saffet Kaya, gündeme ilişkin konularda da fikirlerini açıkladı. Başkanlık konusunda ne düşündüğü sorusu üzerine Kaya şu ifadeleri kullandı;
"Başkanlık konusunda Ak parti ve sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile aynı düşünceleri paylaşıyoruz. Benim düşüncem başkanlık sistemi ile ülkenin daha hızlı büyüyeceği yönündedir. Güç erkeleri ile iyi bir başkanlık sistemi Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesine çıkaracaktır. Muhalefetin ve bazı grupların başkanlık sistemini rejim değişikliği gibi gösterilmeye çalışılmasına da anlam veremiyorum. Bugün dünyada birçok gelişmiş ülke başkanlık sistemi ile yönetilmekte. Aynı zamanda bizim gelenek ve göreneklerimize de uygun olan bir sistem olduğunu düşünüyorum" dedi.
ARDAHAN'IN HER KÖYÜNDE SAFFET KAYA'NIN BİR YATIRIMI VARDIR
Ardahan siyasi tarihinde uzun süre siyaset yapan ve seçimlerdeki renkli kişiliği ile tanınan eski vekil Kaya, devletin ödenek göndermeği işlerde bile kendi ekonomisinden her köye altyapı başta olmak üzere desteğinin olduğunu söyleyerek şunları kaydetti; "Ardahan'ın 3 dönem milletvekilliğini yapmış biri olarak şunu söyleyebilirim ki, hayatımda onur duyduğum ve hizmet etmekten şeref duyduğum yıllardır. Saffet Kaya memleketine hizmet ederken, her şeyi ile hizmet etmiştir. Mesaisiyle şahsi serveti ile hizmet etmiştir. Ardahan'ımızın tüm köylerinde Saffet Kaya’nın bir eseri bir yatırımı vardır. Bunu kimse inkar edemez.
SİYASETTE HİÇ BİR BEKLENTİM YOK
Ardahan'da 3 dönem milletvekili yapmış biri olarak son seçimlerden sonra siyasette hiç bir beklentisi olmadığını vurgulayan Kaya "Bundan sonra hiçbir siyasi beklentim yok. Ardahan benim sevdam. Bana düşen her görevi yapmaya da hazırım. AVM'de olduğu gibi Saffet Kaya'nın yatırımları devam edecek. Birileri çıkmış bu yatırım için rant diyor. Böyle rant olur mu bu yatırım Ardahan'a yapılmayıp da başka bir ile yapılsaydı yüzde yüz karlı bir iş olacaktı. Bugün beni eleştirenlerin Ardahan'a hizmetin gelip gelmemesi gibi bir derdi de yok üstelik.
LÜTFÜ MORKOÇ’U TEBRİK EDİYORUM
Ardahanlı iş adamı Lütfü Morkoç gibi cesur iş adamlarının olması Ardahan adına önemli bir kazanım olduğunu söyleyen Kaya, “değerli hemşerimiz Lütfü Morkoç’un risk alarak üstlenmiş olduğu bu proje büyük bir projedir. Sayın Morkoç’un memleketimize bizimle birlikte elini taşın altına koyması büyük anlam taşıyor. Bu girişim diğer iş adamları ve yatırımcılara örnek bir projedir. Bu projede en büyük amaç Ardahan’a bir eser kazandırmaktır. Ticari kazanç ikinci planda tutulmuş olup bu nedenle Lütfü Morkoç’u Ardahan’a yapmış olduğu bu dev yatırımdan dolayı tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum” dedi.
Kaya ve Ardahan Haber Merkezi, daha sonra gündeme ilişkin konular üzerinde geniş kapsamlı sohbette bulundular.