Projede, görev alan ARÜ’lü akademisyenler Prof. Dr. Ahmet Evren Erginal ve Yrd. Doç. Dr. Sebahat Şeker, dün Göle’de gerçekleştirdikleri törenle sertifika almaya hak kazanan üreticilere sertifikalarını verdiler. Sertifika töreninde, Ardahan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Göle Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’nden de temsilciler yer aldı.
Proje kapsamında Göleli üretici ve çiftçilere; gıda güvenliği, hijyen ve geleneksel peynir üretimi hakkında uygulamalı eğitim veren ARÜ’lü akademisyenler, üretici ve çiftçilerin tecrübelerine katkı sağlayarak, geleneksel peynir üretiminin önemine dikkat çektiler. Yoğun katılımın gerçekleştiği sertifika töreninin ardından, Göle Belediye Başkan Yardımcısı Erhan Vargün’e misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ziyaretinde bulunan ARÜ’lü akademisyenler, proje hakkında değerlendirmeler yaptıktan sonra ilçeden ayrıldılar.
ARÜ’nün öncülüğünde gerçekleştirilen uluslararası projede, Ardahan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Kars İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Boğatepe Çevre ve Yaşam Derneği’nin yanı sıra; İspanya’dan Farmhouse Cheese and Dairy Producers European Network (FACE), İtalya’dan Slow Food Italy, Makedonya’dan ise Slow Food Bitola gibi kurum ve kuruluşlar yer aldı. Proje kapsamında, ARÜ’lü akdemisyenler, Ardahan’da gerçekleştirilen eğitimlerin ardından Karslı çiftçilere ve peynir üreticilerine yönelik eğitim programları düzenleyecek.