15 Mayıs'ta yetkili sendika olmak için Ardahan'da üye arttırımı gerçekleştirmeye yönelik Ardahan'da bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunan Kamu Sen'e bağlı Türk Tarım Orman Sen Artvin 23 Nolu Şube Başkanı Orhan Bıyıklı, Memur Sen'e bağlı Tarım, Orman ve Çevre Çalışanları Birliği Sendikası üyelerine ve memur Sen'e bağlı tüm Sendikalara yönelik olarak "siz vatanı bölen kişilersiniz, vatana ihanet ediyorsunuz" dediği öne sürülüyor.
Kamu Sen'e bağlı Türk Tarım Orman Sen Artvin 23 Nolu Şube Başkanı Orhan Bıyıklın'ın Ardahan ziyaretinde sarfettiği öne sürülen sözler üzerine hareket geçen Memur Sen'e bağlı Tarım, Orman ve Çevre Çalışanları Birliği Sendikası Ardahan Şuba Başkanı Burak Baybaş, konu hakkında sert bir basın açıklaması yaptı.
Memur Sen'e bağlı Tarım, Orman ve Çevre Çalışanları Birliği Sendikası Ardahan Şuba Başkanı Burak Baybaş'ın yaptığı yazılı basın açıklaması aynen şöyle:
TÜRK TARIM ORMAN SEN'İN ARDAHAN TURLARI
Sendikal anlamda tabiki bir sendikanın yönetileri çevre illeri gezip çalışma yapabilir. Ancak Artvin'den gelen Türk Tarım Orman-Sen'lilerin anlayışı biraz garipti açıkçası.
Mayıs sürecinde üye toplamak için çalışmalar yapan Kamu-Sen'e bağlı Türk Tarım Orman-Sen Artvin yönetimi 07/04/2011 tarihinde Ardahandaydı. Çalışma arkadaşlarımızla görüşüp biz şöyle yapıcaz böyle yapıcaz demekten ve Memur-Sen ve Toç Bir-Sen'i karalamaktan başka birşey yapmadılar sağolsunlar. Neymiş Memur-Sen'i destekleyenler vatanı bölen vatana ihanet eden kişilermiş. Siz değilmisiniz bu ülkede bu solcudur bu dindardır diye ayrım yapıp yetkili olduğunuz dönemde ve arkanızdaki partinin hata kaza hükümet olduğu günlerde insanları evlerinden, eşlerinden, çoçuklarından ayırıp sürgünlere gönderen Siz Değilmisiniz?
Ardahan'ın sizin döneminizde adete sürgün kenti haline getirildiği İl Müdürlerinin, Müdür Yardımcılarının ayda bir değiştirildiğini, İl Tarım Müdürlüğünün 1 odasının sürgüne gelen abilerimiz için kalacak yer haline getirildiğini biz biliyoruz. Siz şimdide gelmişsiniz bir zamanlar sürgün kenti olarak gördüğünüz Ardahan'a birilerini karalayarak, birilerine çamur atarak üye toplama çalışması yapıyorsunuz.
Arkadaşım gelin başımız gözümüz üstüne ama insanları, kurumları karalayarak birşeyler elde etme çalışmalarına girmeyin. Aslında şunu demeliler arkadaşlar bize üye olucaksınız ama bizim Ardahan'da temsilcimiz bile yok bir derdiniz olduğunda kusura bakmayın sizi dinleyecek hiç kimse yok. Beni bilenler bilir ben hiçbir zaman şu sendika şöyle şu konfederasyon böyle diye karalama çalışmasına girmedim. Allah'a şükür ki Ardahan'daki kardeşlerimizin destekleriyle sayımızı Ardahan'ın daha önce görmediği sayılara çıkardık. Bunun için size tavsiyem karalama stratejisinden vazgeçin ve kişisel kimliğinizi, karakterinizi ön plana çıkararak çalışmalar yapın. Yoksa yıllardan beri kaybettiğiniz kan sonunda yok olmanıza yol açaçak. Yok olmanızı tabiki istemeyiz çünkü iyi örneklerin ve iyi işlerin öne çıkabilmesi için kötü örneklerinde olması gerekmekte.
Tüm üyelerimize ve kamuoyuna; Saygılarımla...
Burak BAYBAŞ TOÇ BİR-SEN Ardahan İl Başkanı