Ardahan’da yemek sektöründe geçtiğimiz yıllarda faaliyete giren Oltu Cağ Kebap Salonu yenilenen yüzü, eşsiz lezzetleri ve güler yüzlü personeli ile vatandaşların uğrak yeri haline geldi.
Ardahan Merkez Karagöl Mahallesi Şehir Stadyumu karşısında müşterilerini ağırlayan Oltu Cağ Kebap Salonu yöresel ürünler ile hazırlanan menüsü kebap severlerin beğenisini topladı. Odun ateşinde pişirilen cağ kebabın kuzu etinden yapıldığını anlatan işletme çalışanları, Ardahanlıların Oltu Cağına olan ilgiden ise memnun görünüyor. Kebabı yiyen vatandaşlar ise Oltu cağ kebabını çok lezzetli bulduklarını söylüyor.
Erzurum’dan Ardahan’a uzanan lezzet yoğun ilgi görüyor. Kuzu etiyle ve özel baharatlar ile hazırlanarak odun ateşinde pişirilen oltunun meşhur cağ kebabı Ardahanlılar tarafından tercih ediliyor. Pişirilmeden önce soğan, biber, tuz ve çeşitli baharatlarla terbiye edilen et, dinlendirme aşamasının ardından parçalar halinde "cağ" adı verilen şişlere takılıyor. Yatık olarak özel odun ateşinde pişirilen cağ kebabının, ateşin kuvveti ve yakınlığı, yavaş yavaş pişirilmesi ve yüksek rakımda beslenen koyun ile kuzu etlerinin kullanılması gibi etkenlerle özel bir tadı bulunuyor.
ÖMER TURAN
ARDAHAN
Yayınlanma: 19 Eylül 2024 - 09:45
Oltu Cağ Kebap, Ardahanlıların yoğun ilgisini gördü
Erzurum yöresi lezzetlerini Ardahan’a getiren Oltu Cağ Kebap Salonu, Ardahanlıların yoğun ilgisini görüyor.
ARDAHAN
19 Eylül 2024 - 09:45
Çağ yemek bu zaman da lüks artık