CHP 22.23 ve 24. Dönem Milletvekili Ensar Öğüt, CHP İl Başkanı Yalçın Taştan ve bazı partililerle birlikte Ardahan Hayvan Pazarında besicilerle bir araya geldi sorunlarını dinledi.
Milletvekilliği yaptığı dönemlerde Ardahan ismini en çok kullanan, Meclisin renkli simalarından TBMM’de en çok soru önergesi vererek iktidarı terleten, sıra dışı eylemleriyle tüm Türkiye’nin gündemine oturan, 7’den 77’ye herkesin sorunlarıyla ilgilenen CHP Ardahan 22,23 ve 24 Dönem Milletvekili Ensar Öğüt, Ardahan’da ithal samanı yaktı, ithal ete karşı çıktı, köy topraklarının yabancı ortaklı özel bankalar tarafından yüksek faizli kredi karşılığında ipotek altına alınarak icraya verilmesi konularında önemli açıklamalarda bulundu.
ÇİFTÇİLER VE KÖYLÜLER, ÖĞÜT’E YOĞUN İLGİ GÖSTERDİLER
Ardahan Hayvan Pazarı’nın önünde il dışında gelen samanı yakarak konuşmasına başlayan Öğüt: “1 ton saman bir inek fiyatına kadar yükseldi, çiftçi perişan oldu. Çiftçinin hayvanını beslemesi bu fiyatlarla mümkün değil. Bu anlamda derhal acil tedbir alınması ve saman fiyatlarının düşürülmesi gerekiyor. Aksi takdirde bahara kadar insanların hayvanlarını beslemesi gerçekten çok zor. Aralık ayında saman fiyatının 1200 TL olması demek Ocak ve Şubat aylarında fiyatların daha da yükselmesi anlamına geliyor” dedi.
ET İTHALATI HAYVANCILIĞI BİTİRDİ
Et ithalatının hayvancılığı bitirdiğini söyleyen Öğüt, “Türkiye maalesef, geçmiş yıllarda olduğu gibi bugünde köylümüzü ithalata mecbur bıraktı. 5 Aralık 2019’da yani üç gün önce yine 4 bin 500 ton hem Bosna Hersek’den hem de Sırbistan’dan et ithalatı için izin verdiler. Şu an Et Süt kurumunun depolarında 50 bin ton et olmasına rağmen yeniden ithalat yapması çiftçiyi ve köylüyü bitiriyor’’ diye konuştu.
Yabancı ortaklı Bankaların çiftçinin arazisini gasp ettiğini söyleyen Öğüt, ’’Çiftçimizi ve köylümüzü bitirmenin üçüncü ayağı ise Bankaların yüksek faizli krediler vererek çiftçinin tarlalarını ipotek etmesi. Bugün bu bölgelerde çok sayıda vatandaşlarımızın tarım arazilerini ipotek almış. Burada enteresan olan, normal bankacılıkta imar durumu olan, gayrimenkul binası olan yerleri ipotek olarak alırlar. Ama bazı yabancı ortaklı bankalar, köylülerin para etmeyen, az para eden köydeki tarım arazilerini ipotek altına alıp, yüksek faizli kredi vermesinin altında neler yatıyor. Tarla para etmediği halde yüksek faizli kredi verilerek daha sonra bu tarlalara haciz konularak icra işlemi başlatması çiftçinin elini kolunu bağlamıştır. Yetkililere sesleniyorum, bu konu da önlem alın” şeklinde açıklamalarda bulundu.
Yorumlar
Kalan Karakter: