Ardahan Müteahhitler Dernek Başkanı Ensar Öğüt’ün “Doğal gaz fiyatlarında indirim talebine” cevap yazısı gönderen Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) BOTAŞ’ı indirimi yapacak adres olarak gösterdi.
Ardahan'ı TBMM'de uzun süre temsil eden Ensar Öğüt'ün geçtiğimiz aylarda başlattığı çalışma olan "Ardahan ve bölge illeri için doğal gaz fiyatlarında indirim talebi" yetkili kurumları harekete geçirdi.
3 dönem Ardahan milletvekilliği yaptıktan sonra aktif siyaseti bırakarak iş hayatına geri dönen Öğüt, memleketinde adını verdiği otel ve konak yaptırarak faaliyete geçirmişti. Yatırımlarına Ardahan’da devam eden vekil aynı zamanda kentteki müteahhitlerle birlikte kurduğu derneğin başkanlığını da yapmaya başladı.
Başkanlığını Ensar Öğüt’ün yaptığı Ardahan Müteahhitler Derneği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere kaleme aldığı doğal gaz fiyatlarında indirim talebini içeren mektubu siyasi parti başkanları ve ilgili kurumlara göndermişti. Bu kurumlar arasında yer alan Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Ensar Öğüt’ün derneğine indirimle ilgili cevap yazısı gönderdi.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) aracılığı ile EPDK’dan gelen cevap yazısında şu ifadelere yer verildi;
"Türkiye'nin muhtelif bölgelerinde ortalama hava sıcaklıklarının farklı olmasından kaynaklı olarak tüketim miktarlarının değişkenlik göstermesi ve bu durumun düşük hava sıcaklığı olan yerlerde dezavantajlı bir durum yarattığı ifade edilmektedir. Konuyla ilgili düzenleme yapılması ve farklı dağıtım bölgelerinde bulunan tüketiciler arasında eşitlik sağlanması talep edilmektedir.
Ancak; 4646 sayılı Doğalgaz Piyasası Kanunu'nun 11'nci maddesinde yer alan doğalgaz satış tarifesi doğalgaz alım satımı yapan taraflarca serbestçe belirlenir hükmü çerçevesinde fiyatların belirlenmesinde kurumumuzun herhangi bir dâhili bulunmaktadır. Doğal gaz piyasasındaki toptan satış fiyatları, hâlihazırda piyasada hâkim durumda olan Boru Hatları Petrol Taşıma AŞ’nin (BOTAŞ)'ın toptan satış fiyatlarına bağlı olarak oluşmaktadır” ifadelerine yer verildi.
Açıklamanın devamında ise; “Doğalgaz piyasası ile ilgili olarak bazı tüketici veya tüketici grupları için daha az bir bedelin belirlenmesi, herhangi bir indirim mekanizması veya muafiyet kanun ve ilgili mevzuat kapsamında öngörülmekle beraber, doğalgaz toptan satış fiyatlarına kurumumuzun dahili bulunmamakta olup BOTAŞ tarafından uygulanan doğalgaz toptan satış tarifelerine yönelik taleplerinizin ilgili kuruma iletilmesi gerekmektedir" denildi.
Yorumlar 1
Kalan Karakter: