Öğüt, dün partisinin Ardahan İl Başkanlığı’nda bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya CHP Ardahan İl Başkanı Yalçın Taştan, CHP Ardahan Merkez İlçe Başkanı Yüksel Tırpancı ve bazı partililer katıldı.
Ardahan'da 2 esnaftan birinin SSK ve Bağkur'a olan borcundan dolayı icralık olduğunu, ancak, ödeyecek imkanı olmamasından dolayı hükümetin esnafa yardımcı olmasını istediğini ifade eden Öğüt, esnaf ve çiftçinin perişan olduğunu söyledi.
Öğüt, şunları kaydetti: ''Ardahanlı hem esnaf hem de çiftçi perişan. Köylü sıkıntıda olunca, esnafın para kazanması mümkün görülmüyor. Esnaf, Bağkur ve SSK borcundan dolayı şuan köşeye sıkışmış durumda. Hükümet toleranslı davranmalı. Bu durum esnafı göçe zorluyor. Bu yıl çiftçimiz zamansız yağan kardan dolayı hasadının yüzde 70'ini kaybetti. Bu kayıp direkt olarak esnafı doğrudan olumsuz etkiliyor.''
Öğüt, bir gelişmenin olmaması halinde CHP olarak işin peşini bırakmayacaklarını ve esnafı alıp Ardahan'da meydanlarda basın açıklaması yapacaklarını söyledi.
Öğüt, ayrıca çiftçinin rahatlaması için 2009 yem bitkileri parasının da biran önce ödenmesi gerektiğini söyledi.
Öğüt; Esnaf perişan, borçlu ve icralıktır
CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Ardahan'daki esnafın yaklaşık yüzde 50'sinin SSK ve Bağkur'a olan borcudan dolayı icralık olduğunu bildirdi.
Yayınlanma :
23.12.2009 15:55
Güncelleme :
23.12.2009 15:55

