Ancak Ardahan’da satılan lahmacunlarda et oranın neredeyse hiç olmaması dikkatlerden kaçmıyor.
Satılan lahmacunlarda et oranın yüzde 35 oranından çok düşük olduğunu belirten vatandaşlar konuyla ilgili Tarım İl Müdürlüğü yetkililerin restoranlarda lahmacunlarda et oranı denetimi yapması gerektiğini dile getirdiler. Ardahan’da etsiz lahmacun yediklerini söyleyen vatandaşlar, “ Etin fiyatı yüksek bunu biliyoruz ama yediğimiz lahmacunlarda etten eser yok. Lahmacun mu yiyoruz, yoksa baharat mı belli değil.” açıklamasında bulundular.
Bu arada TÜRK Standartları Enstitüsü (TSE) daha önce yaptığı açıklamada, Standart dışı lahmacun üretenlere 14 bin 700 TL para cezası kesileceğini belirtilmişti.
İŞTE TSE’NİN LAHMACUN STANDARDI
Son yıllarda artan ve tüketicilerden gelen şikâyetleri dikkate alan Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından belirlenen standartlar çerçevesinde lahmacun harcındaki kırmızı et oranı, yüzde 25’ten yüzde 35’e çıkarıldı. Böylelikle ’Bol soğanlı-az kıymalı’ lahmacun devri kapandı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkililerinin yapacağı denetimlerde, standartların altında üretim yapan işletmelere 14 bin 700 lira ceza kesilecek.
Düzenleme çerçevesinde, lahmacundaki protein oranı yüzde 4’ten 6’ya yükselecek. Uygulama ile artık tüketici soğan yerine kırmızı eti bol lahmacun yiyebilecek. Yılda ortalama 3,5 milyar adet tüketildiği tahmin edilen lahmacunla ilgili yapılan düzenlemeyle artık herkes kafasına göre lahmacun yapamayacak.
Yorumlar
Kalan Karakter: