Ensar Öğüt, Kılıçdaroğlu’nun soy seceresi kitabını imzalayacak
Ardahan'da Üç dönem Milletvekilliği yapan Ensar Öğüt, araştırmacı yazar Mesut Özcan’ın ile birlikte Kureşan Ocağına mensup Kemal Kılıçdaroğlu’nun soy şeceresini anlattıkları “Kureşan Ocağı; Bir Liderin Göç Yolu, Horasan’dan Anadolu’ya' Kemal Kılıçdaroğlu” kitabını imzalayacak.
Öğüt, 4 Kasım Pazar günü, Beylikdüzü 36.TÜYAP Kitap Fuarında saat 17.00/18.00’da okuyucu ile buluşacak.
Kemal Kılıçdaroğlu'nun şeceresini anlatan ve dördüncü baskı için hazırlıkları yapılan kitaba vatandaşlar ilgi gösterirken, Kitap bugüne değin hiç bilinmeyen belgelerden yola çıkılarak hazırlandı.
Kitap hakkında bilgi veren Ensar Öğüt, "Kemal Kılıçdaroğlu, Kureyşan aşiretinin ocağının insanıdır. Kureyşan aşireti de Hz. Peygamber Efendimizin aşiretidir. O zaman Emeviler ve Abbasiler dönemindeki savaşlardan, Peygamber Efendimizin soyu kırılmasın diye gençler Horasan'a geldi. Horasan, Türkmenistan, Afganistan, İran Horasan'ıdır. O Horasan'dan daha sonra genel başkanımızın sülalesi, Konya'nın Akşehir ilçesine geldi. Akşehir ilçesinde şu anda Seyit Mahmut Hayrani dedesidir. Hayrani'nin Akşehir'de türbesi vardır, Mevlana'nın talebesidir. Hz.Mevlana’nın yanında yetişmiştir ve Seyit sülalesinden geldiği için o sülale genişlemiştir."
Kılıçdaroğlu sülalesinden Hızır Bey'in de İstanbul'un ilk kadısı ve Fatih Sultan Mehmet'in sadrazamlığını yaptığını da vurguladı.
Öğüt ve Özcan yine Nasreddin Hoca’nın Kılıçdaroğlu’nun akrabası olduğu belgelerle anlatıyor.
BELGELERLE KILIÇDARĞLU
Kitabın kapağında kitaba ilişkin şu görüşlere yer veriliyor: “Kureşan Ocağına mensup Kemal Kılıçdaroğlu'nun soy şeceresini anlatan Kureşan Ocağı Bir Liderin Göç Yolu Horasan'dan Anadolu'ya Kemal Kılıçdaroğlu kitabı bugüne değin bilinmeyen belgelerden yola çıkılarak hazırlandı.
Üç Dönem Ardahan Milletvekilliği yapan araştırmacı Ensar Öğüt ile araştırmacı yazar Mesut Özcan’ın birlikte hazırladıkları çalışmada, pek çok devlet adamı ve kanaat önderi yetiştiren Kureşan Ocağının Ehl-i Beyt soyuna, dolayısıyla Peygamber soyuna dayandığı belgeleriyle ortaya konuyor.
Ayrıca Fatih Sultan Mehmed döneminde İstanbul’un ilk kadılarından ve ilk belediye başkanı olan, Kadıköy’e de adını veren Kureşan Ocaklı Hızır Bey Çelebi ile Nasreddin Hoca’nın da bu ocağın mensubu olduğu belgeleniyor. Bu arada Hızır Bey Çelebi’nin oğlu Sinan Paşa’nın da Fatih Sultan Mehmed’in sadrazamlığını yaptığı vurgulanıyor.
Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde sultanların birçoğu “Seyyid” soyundan gelenlere dair ferman, icazet, nasihat ve hüccetnameler yayımlamış, sonraki dönemlerde de bunlar şahitler huzurunda tasdik edilmiştir. Bu araştırmada söz konusu belgelerden ve Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı İstanbul İl Müftülüğü bünyesinde bulunan Nakibü’l-Eşraf defterlerinden yararlanılmıştır.
Bu kitap, Kureşan Ocağı ve mensuplarına ilişkin pek çok gerçeği gün yüzüne çıkararak önemli bir konuya ışık tutuyor.”
Yorumlar 1
Kalan Karakter: