MURAT YILDIZ: ÜRETİCİ ÇIKMAZDA
Yayınlanma :
08.12.2020 13:23
Güncelleme :
08.12.2020 13:23


Son iki yılda üretici girdi maliyetlerinin çok fazla olmasından dolayı çiftçi üretici vatandaşlar zararına üretim yaparken, bu zararlardan dolayı üreticiler Tarım Kredi Kooperatifi ve Ziraat Bankasına olan borçlarını ödeyemiyorlar. Ödemelerini gerçekleştiremeyen üreticiler Tarım Kredinin %40’lara varan faiz oranları ile karşı karşıya kalmakta ve gittikçe çıkmaza girmektedirler.
Demokrasi ve Atılım Partisi Ardahan İl Yerel Yönetimler, Şehircilik, Doğa Hakları ve Çevre Başkanlığı Yardımcısı Murat Yıldız: “Tarım Kredi Kooperatifi üreticinin bu çıkmaz halini görmemekte ve kredilerin yapılandırılması veya taksit seçeneği sunmamakta üstüne üstlük üreticileri icraya verip ellerinde ne var ne yok almak istemektedir. Üretici üretime devam etmek istiyor ancak, üretimlerinin devam etmesi için Tarım Kredi Kooperatifleri ve Ziraat Bankalarına olan borçlarının faizleri silinip anaparalarının beş eşit taksite yapılandırılması gerekmektedir” dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: