Halilefendi Muhtarı Alaaddin Boy, mahallesindeki hayvan gübrelerini temizleten belediye başkanı Faruk Demir’e teşekkür etti. Mahalle sakinlerine hayvan gübrelerini (ağpunlarını) bir daha gelişi güzel dökmemeleri konusunda uyarıda bulundu.
Ardahan’da çevre kirliliğine neden olan hayvan gübrelerinin gelişi güzel kaldırım ve yol kenarlarına dökülme sorunu devam ediyor. Kamuoyunda tepkilere neden olan sorunun çözümü için çalışma başlatan Ardahan Belediyesi mahallelerdeki hayvan gübresi ve evsel atıklardan oluşan çöpleri geçte olsa temizlemeye başladı.
Kentin en çalışkan mahalle muhtarlarından biri olan Alaaddin Boy, mahallesindeki şehitlik yanındaki özel bir mülkiyete dökülen hayvan gübresi (ağpunun) kaldırılması için belediye başkanı Faruk Demir’e ricacı oldu. Muhtarın talebine olumlu cevap veren Belediye Başkanı Faruk Demir, temizlik işleri ekiplerini mahalledeki ağpunun kaldırılması için bölgeye yönlendirdi. Muhtar Alaaddin Boy, gözetiminde yapılan temizlik çalışmasında belediye kepçesi alandaki gübreyi kamyonlara yükleyerek şehir dışına çıkardı.
Ardahan Halilefendi Muhtarı Alaaddin Boy, belediye ekiplerinin temizlik çalışmasını sosyal medya hesabından yayınladığı video ile duyurdu. Boy, “Burası gördüğünüz üzere şehitliğimizin yanı başındaki alan. Hayvan gübreleri ve evsel atıkların atılması neden ile berbat bir durumdaydı. Belediye başkanına ricada bulunarak buranın temizlenmesini istedim. Sağ olsun beni kırmayarak talebime karşılık verdi” ifadelerini kullandı.
Muhtar Boy, mahallede bundan böyle çevre kirliğine neden olan ve kurallara uymayanlara cezai işlem uygulanacağının da altını çizerek şunları aktardı; “Mahallemizde bundan böyle çevre kirliğine asla izin verilmeyecektir. Mahallemizdeki mobesa kameraları aktif çalışmaktadır. Kim kurallara uymaz ve çevre kirliğine yol açarsa bu kayıtlardan tespit edilerek hakkında gerekli yasal işlem yapılacaktır. Sevgili mahalle sakinlerimiz lütfen hayvan gübrelerinizi kendi bahçeleriniz dışında başka bir yere dökmeyin” dedi.
Yorumlar
Kalan Karakter: