MİLLETVEKİLİ ATALAY’DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR
Yayınlanma :
05.04.2021 16:08
Güncelleme :
05.04.2021 16:08


2021 inşaat sezonu ile birlikte Ardahan’da yatırım projelerinin kaldığı yerden devam edeceğini açıklayan Milletvekili Atalay, Millet Bahçeleri, Organize Sanayi Bölgesi, TİGEM, Tüneller ve diğer birçok konu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
OSB İLE İLGİLİ RADİKAL KARAR ALACAĞIZ
Yeni kabinenin açıklanması ardından Sanayi ve Teknoloji Bakanıyla Ardahan’a çıkarma yapacaklarını belirten Milletvekili Atalay, Organize Sanayi (OSB) ile ilgili çok ciddi radikal karar alacaklarını söyledi.
Ardahan Üniversitesi ve Organize Sanayi Bölgesinin yanlış yerlere kurulduğunu aktaran Atalay: “Ardahan’ın Organize Sanayi Bölgesine ciddi bir para yatırılmış alt yapısı bitirilmiş ancak yanlış bir yer olduğu içinde kimse gelip oraya yatırım yapmıyor ve işyeri açmıyor. Dolayısı ile bir karar vermek lazım, yanlış bir yer olduğu için o defteri kapatacağız yeni bir yer bakacağız. Mesela yeni kabinemiz bir oluşsun ilgili Bakan kim olacaksa artık inşallah onu alıp Ardahan’a getireceğim ve uygun bir yer bulup Organize Sanayimizi kuracağız inşallah. Ardahan’ın hem üniversitesi yanlış yere kuruldu hem de Organize Sanayi Bölgesi. Çünkü Ardahan’ın büyüme kapasitesi belli, bir yılda ne kadar göç verdiği ortadadır” dedi.
ÜŞÜYEN İLLER PROJESİ
Ardahan’ın da içinde bulunduğu Doğu Anadolu Milletvekilleriyle bir araya geldiklerini ve özellikle kışın soğuk olan illerin genel durumunu ele aldıklarını açıklayan Milletvekili Atalay, “Eski Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Eski Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan’ın da içinde yer aldığı ‘Üşüyen İller Projesi’ için haftada iki kez Doğu Anadolu Milletvekilleri ile toplantı yapıyoruz bütün sorunlarımızı konuşuyoruz. Doğu Anadolu’nun kalkınması ile ilgili hazırladığımız projeleri Cumhurbaşkanımıza götüreceğiz. Burada ki asıl amaç, özellikle kışın soğuk olan illerimizden KDV’nin alınmaması konusunda ortak fikir oluştu. O toplantılarda da görüyoruz bölgenin en iyisi Ardahan olmasına rağmen hala göç vermeye devam ediyoruz. Türkiye ortalamasına bakıldığında kişi başı en çok yatırımın Ardahan’a yapıldığını TUİK verilerinde öğreniyoruz. Ardahan Bölgenin en iyisi, eğitim, sağlık, ulaşım, tarım ve hayvancılık alanlarında Ardahan en büyük yatırımı almıştır. Ardahan’ın ana sorunu göç ve istihdamdır, göç ve istihdam konusunda geçtiğimiz yıllara oranla düşüş var, ancak biz üretim alanlarını yaygınlaştırarak göçü tersine çevirmek istiyoruz ve hedefimiz işsizliği tamamen bitirmektir” şeklinde konuştu.
TİGEM YENİDEN ŞENLENECEK
2014 Yılında özelleştirilerek özel sektör tarafından kullanılan TİGEM’le ilgili gelişmeleri de gazetemize değerlendiren Milletvekili Atalay, sözlerini şöyle sürdürdü: “TİGEM ilk özelleştirilirken Koç ve Sanko Holding talip oldu. Ancak o dönem ne yaşandıysa kim kimi tehdit ettiyse, Koç ve Sanko Holding vazgeçtiler. Daha sonra Gölelilerin kurduğu Mera Tarım TİGEM’e talip oldu. Mera Tarım burayı alırken bir takım taahhütleri vardı ancak yerine getirilmedi. Ben 2011’de milletvekili olduğumda Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğüne gittim. Göle TİGEM’in yeniden eski günlerine geri dönmesi için çalışmalar gerçekleştirdik. İlgili firma ve birçok çiftçi, o zaman bankalar vasıtasıyla sıfır faiz hayvan kredisi kullanmış, talep artınca 3 bin TL olan hayvan 9 Bin TL’ye çıkmış, ithal kapısı açılmış ve doğal olarak hayvan fiyatları düşmüş ve her kes zarar etmiştir.
Göle TİGEM’i kurtarmak için dönemin Tarım Bakanı olan Mehdi Eker, Faruk Çelik ve Ahmet Eşref Fakıbaba’yı TİGEM’in bulunduğu yere götürdüm. Fakıbaba, kirasını ödeyemeyen, istihdam sağlamadığı gibi üretim de yapamayan Mera Tarım Yetkililerin mağdur olmaması için bir çözüm sundu. Fakıbaba, ‘Mera Tarım Yetkililerinin zararını karşılayalım bir mağduriyet yaşanmasın, TİGEM burayı alsın ve yeniden şenlendirsin’ dedi. Ben yeniden TİGEM ve DAKA uzmanlarını Göle’ye gönderdim, sahaya gittiler ilgili kişilerle görüştüler proje hazırlayacaklardı. O zaman DAKA’nın Genel Sekreteri Adnan Bey ile de konuştuk 500 tane hayvan kapasiteli ahır yaptırılacaktı. TİGEM için bir adım atmak için dönemin Tarım Bakanı Fakıbaba’yı tekrar götürdük. Fakıbaba’da dönüşte talimat verdi fakat TİGEM Genel Müdürü asaleten atanmadığı için yönetim kurulunu toplayamadı. Bende ısrarla takip ettim en son bir toplantı yapıldı. Ondada Tarım Bakanlığındaki müsteşar yardımcısı daha sonra bunu detaylandıralım ve görüşelim şeklinde bir açıklama yapmış karar alamamışlar. Tabi o zaman birazda canımız sıkıldı bağırdık çağırdık akabinde de erken seçime gittik öyle kaldı.
TİGEM’E 40 MİLYON TL YATIRIM YAPILACAK
Göle’nin Esenyayla (Karatavuk) köyü nüfusuna kayıtlı olan ve İstanbul’da yaşayan iş insanı Fahri Altun’la Mera Tarım’ın sahibi olan Ahmet Karademir’le görüştürerek anlaşma sağlandı ve devir işlemleri yapıldı. Hemşehrimiz Fahri Altun, Göle TİGEM’e yaklaşık 40 Milyon TL yatırım yaparak et entegre tesisi, mandıra, süt besiciliği, damızlık gibi tarım ve hayvancılık alanında bütün büyük yatırımları gerçekleştirmek için proje çalışmalarına başladı. Şunu diyebilirim, Göle TİGEM bundan sonra ihya olacak. Geçmişte Ardahan’a ihanet etmiş, baba evini satmış memleketten kaçmış kişilerin bizleri eleştirmek için attığı iftiralara en iyi cevap yaptığımız çalışmalardır.”
MİLLET BAHÇESİ PROJESİ VE İFTİRALARA CEVAP
Ardahan’ın kamu yatırımları bakımından Türkiye ortalamasının üstünde bir il olduğunun altını çizen AK Parti Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay, Ardahan ve Göle ilçesine yapılacak Millet Bahçesi projesi hakkında ise şu açıklamayı yaptı:
ARDAHAN MİLLET BAHÇESİ İHALESİ YAPILDI
"Bildiğiniz gibi Millet Bahçeleri devlet projeleri kapsamında yapılacak Milli Emlak Genel Müdür yardımcısı ile bu konuda görüşmelerimiz devam ediyor. Göle’de yapılacak millet bahçesi bildiğiniz gibi eski alayın yerine yapılacak. Şu anki haliyle zaten orası şuan doğal bir millet bahçesi gibi vatandaşlarımız hâlihazırda orada zaman geçirebiliyor. Biz orayı gezecekleri bisiklet yolundan tutun her türlü aktivitenin yapılacağı vatandaşlarımızın zamanlarını daha iyi geçirebilecekleri bir hale çevirmek istiyoruz. Bu alan daha önce 1990’lı yıllarda terör örgütüne karşı yapılacak saldırı ve sabotajları engellemek için mayınlı bir alan oluşturuldu. Bu mayınlı alanları temizletene kadar akla karayı seçtik.
Buranın temizlenmesi ve halkın kullanımına açmak için bakanlık düzeyinde yaptığımız girişimler sonucu mayın tarama timleri iki yıl süreyle bu alanda çalışarak temizlendi. Yapılan denetimlerde de bu alanda mayının olmadığı ve güvenli bir alan olduğu yönünde sertifikası alınmıştır. Bu alanda millet bahçesi dışında tekstil atölyesi ve 350 konutluk toplu konut projemiz bu yıl içerisinde yapımına başlanacak. Göle Belediyesinin imar projesi çıktıktan sonra inşa çalışmasına geçilecek. Ardahan Aziziye Kışlası için restorasyon ihalesi geçen yıl yapıldı ve Millet Bahçesi olarak halkımıza hizmet verecektir” dedi.
Posof Ilgar Tüneli, Çıldır Aşıkşenlik Tüneli, Şavşat Sahara Tüneli ve 10 yıldır bitmeyen karayollarındaki çalışmaların da ilkbaharla birlikte başlayacağını vurgulayan Atalay, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’den Ardahan’a yakışır müstakil bir Adalet Sarayı sözü aldıklarını söyledi. Milletvekili Atalay, üçüncü kitabı olan ‘Bilinç ve Lut’ adlı kitabını Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Ardahan İl Temsilcisi Özkan Karakaya’ya hediye etti.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar 2
Kalan Karakter: