Bu yıl 12.si gerçekleşen Ardahan Bal Festivali’nde Anayasaya Evet-Hayır kavgası damgasını vurdu.
Alınan bilgilere göre bal festivaline katılmak için Ardahan’a gelen AK Parti Genel başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Ekrem Erdem festival alanında bir konuşma yaparak AK Parti’nin icraatların anlattı.Konuşmasının sonunda neden Anayasa değişikliğinin kabul edilmesi gerektiğini ele alan ve neden EVET denilmesinin gerekçelerini anlatan Ekrem Erdem Beklemediği bir siyasi şovla karşılaştı.
AK Parti Genel başkan Yardımcısı Ekrem Erdem’in Ardahan Valisi Mustafa Tekmen, AK Parti Ardahan Milletvekili Saffet Kaya, CHP Ardahan milletvekili Ensar Öğüt,AK partili Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy ve ilçe belediye başkanları ile birçok konuğun bulunduğu protokole ve halka yönelik yaptığı konuşmasının bitiminde halkın Anayasa’ya evet demesini de unutmayan ve bu isteğini mikrofondan halka anlatan Erdem’e protokol alanında bulunan MHP’li Milletvekili ve MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Şandır ile bir grup MHP’li ve CHP’li tepki gösterdi.
Erdem’i kürsüden indirmeye çalışan ve ‘Burası Anayasa’ya evet propagandasının yapıldığı yer değil’ diye bağıran MHP’liler ile CHP’liler, AK Partililerin festivali siyasallaştırdığını ileri sürüp Erdem’e saldırmaya kalktılar.
Bir anda ortalığın karıştığı protokol alanına giren AKP’liler ile CHP ve de MHP’lilerin kavga etmeye başladığı görülen alana Ekrem Erdem’i koruyan polisler ile jandarma müdahale etti.
Bir kişinin gözaltına alınmasıyla son bulan tartışmanın gerginliğinde devam eden Bal Festivali alanından ayrılan MHP Grup başkanı Mehmet Şandır AK Parti Teşkilat Başkanı Ekrem Erdem’e dönerek, ‘Terbiyesizlik yapıyorsunuz. Polis ve Jandarma ile halkı sindiremezsiniz. Burası AKP’nin Meydanı değil’ diyerek yaşananlara tepki gösterip, festivalde ayrıldığı görüldü.