Aşırı soğukların etkisini gösterdiği Doğu Anadolu Bölgesinde göller, dereler, şadırvanlar buz tuttu. Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı Ardahan'ın Göle ilçesinde eksi 20 derece olarak kaydedildi. Meteoroloji yetkilileri buzlanma ve don olaylarına karşı vatandaşları uyardı. Erzurum'da soğuk hava günlük hayatı olumsuz yönde etkilerken vatandaşlar zorunlu kalmadıkları müddetçe dış alanlarda bulunmamaya çalışıyorlar.
Doğu Anadolu Bölgesi'nde hava sıcaklığı 6 ila 8 derece düşecek. Meteoroloji yetkilileri, bölgede sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve dona karşı vatandaşları uyardı.
Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bölge genelinde havanın az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının ortalama 6 ila 8 derece azalması beklenen bölgede, rüzgarın güney ve güneybatı yönlerinden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği öngörülüyor.
Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Kars ve Ardahan'da 15, Erzurum'da 14, Ağrı'da 10, Erzincan'da 6, Tunceli ve Iğdır'da 1 derece olarak kaydedildi. Günün en yüksek sıcaklıklarının Tunceli ve Erzincan'da 2, Iğdır'da 3, sıfırın altında olmak üzere Erzurum ve Ağrı'da 4, Kars'ta 5, Ardahan'da 6 derece olması bekleniyor. Karkalınlıkları Ardahan'da 20, Ağrı'da 9, Erzurum'da 7 ve Kars'ta 2 santimetre olarak ölçüldü.
ARDAHAN'DA KAR KALINLIĞI 2 METRE
Ardahan'da kar yağışı ve soğuk hava yaşamı olumsuz etkiledi. Kentte etkili olan kar yağışı dolayısıyla arazide göreve çıkan Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğüne ait araç ile Merkez Cemal Tural Tabiat Park'nda görevli olan araç kara saplandı. Söz konusu araçlar, görevlilerin uzun uğraşları sonucu kurtarılabildi. İlin yüksek kesimlerinin bazı noktalarında kar kalınlığı 2 metreye ulaştı.
ARAÇLARA BRANDALI KORUMA
Kars'ın Sarıkamış ilçesinde de soğuk hava yüzünden binaların çatılarında buz sarkıtları oluştu. Ev, iş yeri ve arabaların camlarının buz tuttuğu kentte, cami önlerinde bulunan çeşmeler de buzla kaplandı. Bazı vatandaşların araçlarını branda ile örterek soğuktan korumaya çalıştığı gözlendi.
Sarıkamış Belediyesine ait karla mücadele ekipleri ilçe merkezindeki ana caddelerdeki kar temizleme çalışmalarını sürdürüyor. İlçede soğuk hava yaban hayatını da olumsuz etkiledi. Kuşların yiyecek bulmakta zorlandığı ilçede Ördek Gölü de buz tuttu. Buz tutan gölün üzerinde ördekler bir arada durarak soğuktan korunmaya çalıştı.
Foto. Alper Turgut
Haber: Rahmin Karakuş
Yorumlar
Kalan Karakter: