
Akşener, esnaf ziyaretine geldiği Göle'de bir anda toplanan yoğun kalabalığa hitap etmek zorunda kaldı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ''Ben buraya nutuk atmaya gelmedim, ama biz siyasiler uzun zamandır 'seçmen velinimettir,' kararını kanaatini unuttuk. Siyasiler usta, seçmen çırak oldu" dedi.
Akşener, Oltu Caddesi'nde toplanan kalabalığa hitaben yaptığı konuşmada ise Göle'de esnafın dertlerini dinlemek için geldiğini söyledi. Akşener, açıklamasında şunları söyledi: "Esnafımızın, kardeşleri-mizin, büyüklerimizin derdini dinlemeye geldim. Ben niçin buradayım biliyor musun? Diyorsunuz ya 'bizim derdimizi dinleyen yok' işte ben sizin derdiniz dinlemeye geldim. Siz ve bizler uzun zamandır seçmen veli nimettir kanaatini unuttuk. Şuculuk, buculuk üzerine oy verdiniz, oy verir olduk. Göle'deki esnafımız ağlayarak kuraklığın kendilerini ne hale geldiğini anlattı. TİGEM arazisine çöküldüğünü söylediniz. Ormanlarınızın satıldığını söylediniz. Çocuklarınızın işsiz olduğunu söylediniz. Devlet memurlarının içip içip nara atışlarından midemiz bulanıyor dediniz. Göle'de olanların Türkiye'nin duymasını sağlayac-ağım. Grup konuşmama koyacağım. Çözümü üreteceğiz, onu da kamuoyu ile paylaşacağız. Sizde bunları duyacaksınız. Sizin seziniz olmak istiyorum. Sizin sesiniz olmak için buradayım."
Gölede birçok problemle karşılaştıklarını söyleyen Akşener, ''Hayvancıları konuşurken göç işi geldi. Esnafı konuşurken ot sıkıntısı geldi. Otu konuşurken orman geldi. Ormanı konuşurken kuraklık geldi. Kuraklığı konuşurken Askeriyenin ilçeden çıkartılması ve TİGEM geldi. Bir ilçede bu kadar problem olur mu? Marketteki abim diyor ki rahmetli Demirel'e demişler ki buraya fabrika niye yapmadın. O da askeriye ve üniversiteyi işaret ederek size bacasız fabrika yaptım. Şimdi Göle'den hepsi gitmiş. Niye gitti: çünkü şuculuk, buculuk üzerinden kolay oy alınıyor. Bizim dediğimiz şu, ben de dahil; patron sissiniz kardeşim bizim için. Millet sissiniz, biz vekil siz asılsınız. Hazır ola geçirin bizi, bugün ben geldim. Diğer ağalar da gelsin buraya ve sizin karşınızda hesap versinler. Biz Meclis’te bu problemleri anlatarak Göle'ye dikkat çekeceğiz" dedi.
Akşener: Seçmen velinimettir
Akşener, ''Ben sizinle el ele verip sizleri, yani seçmeni velinimet etmek istiyorum. Birlikte seçmen velinimettir'e inanmamızı istiyorum. Birlikte bu harami düzenini oylarınızla, demokrasiyle yıkmanızı sağlamak istiyorum Dolayısıyla sizin sesiniz olmak istiyorum. Sizin sesiniz olmak için buradayım" diye konuştu.
Yorumlar 1
Kalan Karakter: