Kutlu Doğum Haftası nedeniyle bölgemizin yöresel Aşıklarını halkla buluşturmak isteyen İl Müftüsü Emrullah Kaya, Kameraman Cemil Bilgin’i makamına çağırarak, Peygamberimizin hayatını, doğumunu ve yaşamını aşıkların sazından, dilinden ve telinden anlatılmasını isteyerek Bilgin’den dört aşığın ismini istedi. Bu önemli çalışmaya olumlu bakan kameraman Cemil Bilgin, bölgemizin yöresel Aşıkları olan Sabri Yokuş, Halis Altunbey, Bahattin Yıldızoğlu ve Faruk Erdoğan’ı tavsiye etti.
Ardahan'da Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle İl Müftülüğü tarafından Halk Eğitim Merkezi'nde bir program düzenlendi. Bu program çerçevesinde bölgemizin yöresel Aşıkları olan Sabri Yokuş, Halis Altunbey, Bahattin Yıldızoğlu ve Faruk Erdoğan Peygamberimizin hayatını sazları ve sözleriyle dinleyicilere işlediler. Programa katılan bir çok vatandaş, Aşıkların Peygamber efendimizin hayatını ilk defa sazlarıyla ve sözleriyle güzel bir şekilde işlemesi Ardahan halkını son derece memnun etmiş olup büyük ilgi ve alakaya mazhar olduğu görülmüştür.
Ardahan’da kutlanan Kutlu Doğum haftası kapsamında yöresel Aşıkların yer alması vatandaşın büyük ilgi ve beğenisini toplarken, Aşıklar da Ardahan halkının ilgisinden memnun kaldılar. Programdan iki gün önce Ardahan’a gelip kameraman Cemil Bilgin’in evinde misafir olarak kalan Aşıklar, kendilerine Ardahan misafirperverliğinin en güzel örneğini gösteren yılların tecrübeli kameramanı Cemil Bilgin’e teşekkür ederek başarılarının devamını dilediler.