Kurban etlerini uzun süre muhafaza etmek için kasaplara giden vatandaşlar et parçalama ve kıyma çektirmek için sabahın erken saatlerinden itibaren kasapların önünde sıraya girdiği görüldü.
Ardahan’da Kurbanını Kesen Soluğu Kasapta Aldı
Ardahan’da kurbanlıkların kesilmesinin ardından kasaplarda kıyma ve kuşbaşı yoğunluğu başladı. Kurban etlerinden kıyma çektirmek veya kuşbaşı yaptırmak için kasap dükkânlarına giden Ardahanlıların yoğunluğu dikkatlerden kaçmazken, bu durum ise kasapları sevindirdi.
Her yıl aynı yoğunluğun yaşandığını söyleyen Ardahanlı kasaplar, “Kurbanlık etlerini kıyma yaptırmak için gelen müşterilerimizin etlerini kıyma olarak çekiyoruz. Talebe göre etleri kuşbaşı ve pirzola olarak da hazırlıyoruz. Elimizden geldiği kadar, bütün müşterilerimizin taleplerini karşılamaya çalıştık. Allah her kesin niyetini kabul eylesin. Kesilen kurbanları kabul olsun” ifadelerini kullandılar.
Yorumlar
Kalan Karakter: