Kurban Bayramının birinci günü; Ardahan’da kurban kesebilen az sayıdaki vatandaş ibadetleri gereği kurbanlıklarını ihtiyaç sahipleriyle paylaştı. Uzun bir aradan sonra sofralara konulan etler, çocuklara bayram sevinci yaşattı.
Sabahın ilk ışıklarıyla Bayram Namazlarını kılmak için camilere giden vatandaşlar, namaz sonrası kurban kesme işlemine başladı. İbadetlerini yerine getirmek için hisseli kesilen kurbanlıklar daha sonra pay edildi. Payına düşen kurbanlığı kıymaya çevirmek isteyenler ise ilk iş olarak kasapların yolunu tuttu.
Evlerinde et çekme makinesi bulunmayan ve bayramda kesilen kurbanlıklarını aylar boyunca tüketmek isteyen vatandaşlar, kasaplarda yoğunluk oluşturdu. Bazı vatandaşlar sadece birkaç kilo etle kasap dükkânlarının yolunu tutarken, birçoğu ise onlarca kiloluk et parçalarını kıyma yaptırmak için kasapların önünde saatlerce sıra bekledi.
Ardahanlı kasaplar talebi karşılamak için ekstra mesai yaparak vatandaşların bayram sofralarını zenginleştirecek et ürünlerini hazırladı. Kilosu 15-20 lira arasında çekilen kurbanlık etler derin donduruculara atılarak yıl boyunca tüketilmek için korumaya alındı. Bazı vatandaşlar ise kestiği kurbanlıklarını ibadetleri gereği kurban kesemeyen fakir ailelere dağıttı.
Yorumlar
Kalan Karakter: