Türk Kızılayı Ardahan Şubesi Kadın Kolları Başkanı Gülay Akçay ve ekibi "Merkezden köye sevgi köprüsü" sloganıyla başlattığı program kapsamında; Aşağı Kurtoğlu, Yukarı Kurtoğlu ve Erdemeli köylerini ziyaret ederek çocuklarla kucaklaştı.
KÖY OKULLARINDA BAYRAM PROVASI
Gülay Akçay başkanlığındaki Kızılay ekibi, ziyaret ettikleri okullarda sadece hediye dağıtmakla kalmadı, aynı zamanda 23 Nisan kutlamalarının adeta provasını gerçekleştirdi. Sınıfları ve okul bahçelerini neşeyle dolduran etkinliklerde; Çocuklara özel hazırlanan oyuncaklar ve eğitim hayatlarına destek olacak kırtasiye malzemeleri tek-tek hediye edildi. Başkan Akçay ve ekibi ayrıca çocuklarla geleneksel oyunlar oynayarak onların bayram sevincine de ortak oldu.
ATATÜRK’E YAZILAN MEKTUPLAR DUYGULANDIRDI
Etkinliğin en çarpıcı ve duygusal anları ise çocukların hazırladığı sürprizlerle yaşandı. Köy okullarındaki miniklerin, bu bayramı kendilerine armağan eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk için yazdıkları şiirler ve kaleme aldıkları mektuplar okundu. Satırlara dökülen vatan sevgisi ve minnet duyguları, katılımcılara duygulu anlar yaşattı.
AKÇAY: "ONLARIN MUTLULUĞU BİZİM EN BÜYÜK MOTİVASYONUMUZ"
Kızılay Ardahan Şubesi Kadın Kolları Başkanı Gülay Akçay, etkinlik sonrası yaptığı açıklamada, "Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın gözlerindeki o parıltıyı görmek her şeye değer. Türk Kızılayı olarak sadece zor günde değil, en mutlu günlerde de milletimizin yanındayız. 23 Nisan’ın coşkusunu, imkanları kısıtlı olan köy okullarımızdaki yavrularımıza taşımak istedik. Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği bu bayramda, onların sevincine ortak olmak bizler için en büyük ödül. Kızılay Kadın Kolları olarak evlatlarımızın yüzünü güldürmeye devam edeceğiz" dedi.
Yorumlar
Kalan Karakter: