Ardahan’da kışlık erişte mesaisi başladı.
Kış hazırlıkları içinde bir araya gelen kadınlar, kışın bolca tüketilen erişte, tarhana ve salça için yoğun bir çalışma yapıyor. Ardahan Atatürk Mahallesi'nde kadınlar, akşamdan yoğurdukları hamurları sabah merdane ile incelterek erişte kesme makinesinde tel tel kesip kurdukları iplere seriyor. Güneşte birkaç saat kuruyan erişteler, fırın yada sobalarda kavrulduktan sonra kışın tüketilmek üzere hazır hale getiriliyor.
Kendi hazırladıkları eriştenin kış sofralarının vazgeçilmezi olduğunu söyleyen mahalleli kadınlar; "Akşamdan hamurunu yaptık, sabah komşularla birlikte makinelerde kestik daha sonra güneşte kurusun diye iplere asıyoruz. Kendi hazırladığımız eriştelerin tadı bir başka güzel oluyor. Kışın afiyetle tüketiyoruz" şeklinde konuştular.
Yorumlar
Kalan Karakter: