CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'güvenlik güçleri de terör örgütü de silah bıraksın' şeklinde açıklama yapan CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt'e tepki gösterdi.
Kılıçdaroğlu, "Hiç kimse ama hiç kimse güvenlik güçlerimize 'silahları bırakın' diyemez. Silah onların namusudur."dedi. Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında, gündemdeki konularla ilgili değerlendirmelerde bulundu.
'Güvenlik güçleri de terör örgütü de silah bıraksın' şeklinde açıklama yapan CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt'e tepki göstererek, "Hiç kimse ama hiç kimse güvenlik güçlerimize 'silahları bırakın' diyemez. Silah onların namusudur. Adı Silahlı Kuvvetler zaten. Ama o silah demokrasi için, özgürlükler için, yurttaşın güvenliği için, teröre karşı kullanılır.
Birilerine baskı yapmak için o silah kullanılmaz. O nedenle şehit veren, gazi olan bütün güvenlik güçlerimize verdikleri hizmetler için şükranlarımızı sunuyoruz" diye konuştu. Kılıçdaroğlu, AK Parti iktidarının yargıyı ele geçirmek istediğini öne sürerek, "Örneğin Yargıtay'ı bir ara ele geçirmek istediler. Adamlarımızı nasıl yerleştireceğiz diye. Meclis'e tasarı gönderdi.
Başbakanın imzası var. 'Yargıtay'da 250 hakim fazla, 150'ye indirelim'. Görüşüldü, reddedildi. Şimdi gelen tasarıya bakın. Üye sayısını 387'ye çıkartıyorlar. 137 üye daha atıyorlar. Peki dün niye öyle söylüyordunuz? Dün zemin farklıydı, ortam farklıydı. Bugün zemin farklı, ortam farklı. Ama değişmeyen ne? Amaç; ben yargıyı nasıl ele geçiririm" şeklinde konuştu. Kılıçdaroğlu, konuşmasında, Ergenekon davasına bakan hakimleri eleştirdi.
Kılıçdaroğlu, bu hakimlerin tarafsız olmadığını belirterek, "Onurlu bir yargıç, yargıya saygı duyan bir yargıç, yargının saygınlığını korumak isteyen bir yargıç onurluysa, o görevde kalmaz ve görevden ayrılır, ayrılmalıdır" dedi.
Ensar Öğüt'te bir tepkide Devlet Bahçeli'den geldi
Bahçeli'den CHP'ye Sert Tepki, "TSK Silah Bıraksın Diyen Bir CHP Zihniyeti Nasıl Atatürk'ün Kurduğu Bir Parti Olabilir"
Yaklaşan genel seçimlerle birlikte parti genel başkanlarının parti grubu konuşmaları daha büyük önem kazanmaya başladı. Bugün parti grubunda milletvekillerine seslenen MHP lideri Devlet Bahçeli'nin hedefinde hem AKP hem de CHP vardı.
BAHÇELİ'DEN CHP'YE SERT ÇIKIŞ
CHP'li milletvekillerinin 'Hakikatleri araştırma komisyonu kurulsun' ve 'Asker de dağdaki de silah bıraksın' sözlerini sert dille eleştiren MHP lideri AKP ve CHP'nin aynı siyasi hedefe sahip olduklarını iddia etti ve ikisinin amacının da İmralı'da yatan Öcalan'ı af etmek olduğunu iddia etti.
AKP VE CHP KOALİSYON KURACAK
AKP ve CHP arasındaki benzerlikler ileride olası bir koalisyonu ortaya koymaktadır. CHP'nin teröre sessiz kalışı bu yöndeki bakışımızı haklı kılmaktadır.
İkisinin de kafasında İmralı affı vardır. Başbakan Erdoğan'ın değişken sözleri ve CHP liderinin sözleri birebir örtüşmektedir. Hakikat komisyonunun kurulmasıyla ilgili CHP önerisini milletimizi büyük bir kaygıyla beklemektedir. TSK da terör örgütü de silah bıraksın diyen bir CHP zihniyeti nasıl Atatürk'ün kurduğu bir parti olabilir.
Bundan sonra CHP ne diyecektir. AKP'nin izinden yürüyen CHP'nin kabullerden saptığı, üniter devlet yapısını fantazi olarak görmektedirler. Önde kavga ederken arkada Türkiye'nin gizli planlarını yapmaktadırlar. Türkiye'nin temellerinden oynama yaparak kaynaşma yapacağını sananlar milletimizden en sert cevabı alacağından kuşkumuz yoktur.
Suikastın hedefinde Türk milleti vardır. AKP iktidarı milletimizi mayınlarla döşenmiş etnik bölücülüğü hızlandırmaktadır.