KGK il temsilcisi Özkan Karakaya, meslektaşı ve eski dostu gazeteci Barış Bilgin’i evinde ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti. Geçtiğimiz hafta kalp krizi şüphesiyle Ardahan Devlet Hastanesi Acil Servisine kaldırılan Bilgin burada yapılan ilk müdahalenin ardından kalp krizi tanısıyla Kars’a sevk edilerek tedavi altına alınmıştı. Kalp damarlarına stent takılan gazeteci taburcu edilerek evinde istirahata çekildi.
Ardahanlı gazeteci Bilgin, ziyaretine gelen KGK il temsilcisi Özkan Karakaya’ya sağlık durumu hakkında bilgi verdi. Nazik ziyareti için kendisine teşekkür etti. Bilgin, “Ciddi bir sağlık sorunu yaşadım. Hastanedeki tedavi sürecim tamamlandı. Bu süreçte beni yalnız bırakmayan eski arkadaşım ve meslektaşım Özkan beye ve tüm Ardahan halkına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Ardahan İl Başkanı Özkan Karakaya ise ziyaretle ilgili muhabirimize yaptığı açıklamada Ardahan Devlet Hastanesi’nde yapımı devam eden Anjiyo Ünitesinin önemine dikkat çekerek, çalışmaların hızlandırılması gerektiğini bildirdi.
Karakaya, “Gazetecilik mesleğine aynı zamanlarda başladığımız ve uzun bir süre birlikte mesai harcadığım değerli dostum ve meslektaşım Barış Bilgin’in rahatsızlığı tüm Ardahan halkını ve bizleri çok korkuttu. Çok şükür zamanında müdahale ile sağlığına kavuştu. Bilgin’in yaşadığı bu sorun Ardahan’daki kalp hastası vatandaşların sorununu bir kez daha gündeme getirdi. Yıllardır Ardahan Devlet Hastanesine Anjiyo bölümü açılsın diye meslektaşımla uzun uğraşlar verdik. Geçtiğimiz yıl yapımına başlanan bu ünitenin ne kadar hayati önem taşıdığı bir kez daha ortaya çıktı. Biliyorsunuz kalp krizi geçiren birçok hemşerilerimizi çoğu zaman Kars’a sevk edilirken yolda geçen zaman nedeniyle hayatını kaybetti. Bu nedenle Ardahan Devlet Hastanesinde yapımı devam eden Anjiyo ünitesinin bir an önce tamamlanarak hizmete girmesi kalp hastası vatandaşlarımız için önem arz ediyor” dedi.
Yorumlar
Kalan Karakter: