20 yıldır Maltepe sahilide hizmet sunan Avşar Cafe ve Restaurantta Anadolu’ya ait birçok tadı bulabilirsiniz. Ev ortamındaki nezih mekanında Kars Kazının muhteşem tadına ulaşabilirsiniz.
SİPARİŞİNİZİ 1 GÜN ÖNCEDEN VERİN
Maltepe sahilde 20 yılı aşkındır Ardahanlı Avşar ailesinin işletmekte oldukları Avşar Cafe ve Restaurantta kendi evinizdeki sıcaklığı sunuyor. Kapıda işletmeci sahibi İlter Avşar ağırlıyor. Kaliteli ve oldukça hijyenik bir ortamda leziz kaz etinden önce ikramlar geliyor. İkramlarda oldukça leziz onun için İlter Avşar misafirlerini uyarıyor. “Aman fazla yemeyin, kaza yeri ayırın” Muhteşem bir lezzete sahip olan Ardahan ve Kars kazını tatmaya karar verdiyseniz eğer öncelikli olarak, 1 gün öncesinden Avşar Cafe’yi arayıp sayınızı belirtip kaz rezervasyonunu yapmanız gerekiyor. Gideceğiniz gün ise 4-5 saat öncesinden arayıp geleceğiniz saati bildirmeniz gerekiyor, aksi takdirde gününüzü kazı beklemekle geçirirsiniz.
Avşar Cafe ve Restaurantın işletmecisi İlter Avşar, kendi emekleri ile yaklaşık 9 ayda yetiştirdikleri kazın lezzetini şöyle anlatıyor: "Nisan ayında yumurtadan çıkan kaz yavruları, ekim ayı ortalarına kadar bölgedeki mera ve yaylalarda otlayarak beslenir. Kazların kesilmeden önce yaklaşık 1,5 ay yalnızca arpa ile beslenerek et tutması gerekir. Kış öncesi biz de çiftliğimizde besiye alırız, sadece arpa ile besliyoruz. Günde 3-4 kez arpa veriyoruz çünkü en doğal, en güzeli arpa ile beslemektir. Bu süre içinde kar yağışlarının da başlamasıyla arpayla beraber kar yedikten sonra kazlarımız kesilmeye hazır oluyor. Meşakkatli bir uğraş sonrasında misafirlerimize ikram ettiğimiz kazlarımızı tadanların yüzlerindeki o tarifsiz mutluluğu görmek bizleri de mutlu ediyor."
Kaz eti için sipariş vereceğiniz irtibat numarası 0 532 414 27 59
Ardahan Haber, Göle Haber, 23 Şubat
Yorumlar
Kalan Karakter: