Göle İlçe Kaymakamı Cevat Gün, gazetemizde yer alan ‘trafik cezaları artarak devam ediyor’ adlı haber üzerine açıklamada bulundu.
Göle ilçesinin düzenli ve planlı bir kent olması için mücadele verdiklerini belirten Kaymakam Gün, gelişi güzel araç park eden vatandaşların önce uyarıldığını, ancak uyarıları dikkate almayan araç sürücülerine trafik cezası kesildiğini söyledi.
Son bir ay içerisinde 90 kişiye ceza kesildiğini anımsatan Kaymakam Gün, “tüm vatandaşlarımızın hak ve hukukunu korumak için yasalar çerçevesinde ne gerekiyorsa biz onu yapıyoruz. Hiç kimseye kastımız yok, trafik polisleri işini yapıyor. Bir kişi aracını düzensiz bir şekilde bırakıyorsa diğer vatandaşın hakkını gasp ediyor. İlçemizde trafik uygulaması nedeniyle sistem oturdu. Bu uygulamada memnun olanların sayısı bir hayli fazladır. Memnun olmayanlarda Devletimizin gösterdiği yasa ve uygulamalara uymak zorundadır, düzenli ve disiplinli kent hepimizin huzuru için geçerlidir” dedi.
Göle’de geçtiğimiz aylarda trafik cezalarının kamuoyunda konuşulduğu gibi yoğun olmadığını da belirten Kaymakam Gün, İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından yasaların gerektirdiği çerçevede cezaların verildiğini, ancak eskiye nazaran daha az sürücüye ceza verildiğini, trafik cezalarının sürücüler üzerinde caydırıcı bir mekanizma işlevi gördüğü kaydetti.
Göle’nin huzurlu bir kent olduğunu anlatan Kaymakam Gün, “Vatandaşa tabi ki ceza kesilmesi bizim hoşumuza gitmiyor, belki biraz vatandaşın bu konuda serzenişleri oldu. Ancak cezalar caydırıcı oluyor. İlçemizin tüm kurumlarıyla çalışan, üreten, düzenli ve disiplinli bir kent olmasını istiyoruz. İlçede trafik konusunu çözmeyi başardık. Ancak polis ekiplerimiz bu konuda vatandaşımıza yardımcı oluyor” ifadelerine yer verdi.
Yorumlar
Kalan Karakter: