Toplantıya Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez, Vali Yardımcısı Mehmet Kılıç, Ardahan Valiliği Özel Kalem Müdürü Yunus Emre Coşkun, Ardahan Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Ahmet Sonkaya ve kentte görev yapan yerel ve ulusal basın mensupları katıldı.
FAKİR YILMAZ’A GEÇMİŞ OLSUN
Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Bilmez, Erzincan’da trafik kazası sonucu yaralanan Gazeteci Fakir Yılmaz’a geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Ardahan’da İŞKUR kapsamında her yıl binlerce kişinin istihdam edildiğini söyleyen Vali Bilmez, önümüzdeki süreçte de İŞKUR alımlarının olacağını beyan etti.
Toplantıya katılan Vali Bilmez, toplantı gündemine ilişkin bir konuşma yaptı ve Ardahan’ın genel gündemi, kamu yatırımları, güvenlik, spor, kültür ve sanat konularında son gelişmeleri değerlendirdi.
2018’DE 1573 KİŞİ İŞE ALINDI
Ardahan Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR Müdürü Ahmet Sonkaya, 2018 yılının ilk 10 ayında yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulundu.
Müdür Sonkaya yaptığı açıklamada, “Kurumumuzca hedeflere yönetim anlayışıyla çalışmalara yön vermekte kaynakların etkin, verimli ve etkili kullanımı konusunda stratejik yaklaşım izlenmektedir. Sunulan hizmetlerin daha etkin yürütülebilmesi için kurumsal kapasiteyi güçlendirmek için Kurumumuzun tanınırlığının ve farkındalığının arttırılmasına yer verilmiştir. Bu bağlamda Genel Müdürlüğümüz tarafından faaliyetlerimizin tanıtılması amacıyla ilimizde yılda dört defa basın toplantısı hedefi verilmiştir. İl Müdürlüğümüzün 2018 yılı Ocak-Ekim 2018 döneminde ilimizde faaliyet gösteren işyerlerinden alınan 2275 kişilik açık iş talebine karşılık 1573 işsiz il müdürlüğümüz tarafından işe yerleştirilmiştir. İşe yerleştirilen işsizlerin 1468’i erkek 105’u kadındır. Kurumumuza Ocak-Ekim 2018 döneminde iş için müracaat eden işsiz sayısı 6885 kişidir. Bunların 3734’si erkek iş isteyen, 3151’i ise kadın iş isteyen olarak kayıtlıdırlar. İl Müdürlüğümüzde görev yapan İş ve Meslek Danışmanlarınca İş ve Meslek Danışmanlığı Hizmetleri Kapsamında 2018 Ocak-Ekim döneminde işsizler ve öğrencilerimiz olmak üzere toplam 9406 kişiye danışmanlık hizmeti verilmiştir.
İlimizde faaliyet gösteren 2+ ve yukarı sayıda işçi çalıştıran işletmelere İl Müdürü, Şube Müdürleri ve İMD ler tarafından 431 Ziyaret yapılmıştır.
İŞSİZLERE İSTİHDAM SEÇENEĞİ
Herhangi bir mesleği olmayan mesleğini geliştirmek isteyen, mesleği iş piyasasında geçerli olmayan işsizlere yönelik olarak istihdam garantili ya da garantisiz, işgücü piyasasının aradığı niteliklere uygun mesleki eğitim kursları düzenlenmektedir. Bunlardan; Esnaf ve Sanatkarları Odası Başkanlığı ile Aşçı Yardımcısı, Dizel Otomotiv Mekanik ve Kadın Giysi Dikim kurslarımız açılmıştır. Bu kurslarımıza 42 katılımcı katılmıştır. Ayrıca, MEGİP kapsamında Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı ile % 50 istihdam garantili 6 kişilik Aşçı Yardımcısı kursu açılmıştır.
İstihdam garantisiz olarak Ardahan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Grafik Tasarım, Takı Tasarım ve Sürü Yönetimi kursları açılmıştır. Ustalardan Çıraklara Geleneksel Mirasımız Uygulamasında gelişen teknoloji ve Üretim Süreçleri dışında kalan çoğunlukla el emeğinin yoğun şekilde kullanılarak üretilen Damal Bebeği, Kilim Dokuma ve Tezhip kurslarımız açılmıştır. Bu kurslarımıza toplam 237 kişi katılmıştır.
Diğer taraftan Girişimcilik alanında Ardahan Belediye Başkanlığı, Göle Belediye Başkanlığı, Çıldır, Hanak ve Posof Halk Eğitim Merkezi Müdürlükleri ve Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı ile işbirliği kapsamında 12 Adet Girişimcilik kursları açılmıştır. Bu kurslarımıza toplam 302 kişi girişimci adayı katılmıştır.
İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMINA 90 KİŞİ KATILDI
İşbaşı eğitim Programı kapsamında işletmelerimizin ihtiyaçları doğrultusunda nitelikli personellere bilgi, deneyim ve tecrübe kazanmalarına ilişkin 2018 Ocak-Ekim döneminde İşbaşı eğitim programına 290 kişi katılmıştır. Bunların 177 si erkek, 113 i kadındır. Genel Müdürlüğümüz tarafından İl Müdürlüğümüze tahsis edilen TYP ödeneği kapsamında Kamu Kurum ve Kuruluşlarında 1657 kişi 6 ay süre ile istihdam edilmiştir. İşgücü Piyasasının ihtiyaç duyduğu işgücünü karşılamadaki eksikliği, yeni teknolojilerin giderek yoğun bir şekilde kullanılması, işgücünün mevcut mesleki bilgi ve becerisinin geçersiz hale gelmesine neden olmaktadır. Bu unsurlar işgücüne yeni beceriler kazanmasını gerektirmektedir.
Yaşam boyu eğitim anlayışı çerçevesinde İŞKUR’un sunduğu aktif işgücü hizmetleri daha da önem arz etmektedir. Bu itibarla, eğitim ve istihdam konusunda ilgili kurum kuruluşlar ve işyerleri ile işbirliği yapılması zorunlu hale gelmiştir.”
Yorumlar
Kalan Karakter: