Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Enstitüsü Müdürlüğü (İSGÜM) bünyesinde ''Kişisel Koruyucu Donanım Test Laboratuvarı'' kuruldu. Yaklaşık bir ay önce çalışmalarına başlayan laboratuvarın, piyasa gözetim ve denetim sisteminin daha hızlı ve etkin işlemesini, piyasada güvenli ürünlerin bulunmasını sağlaması amaçlanıyor.
Buna göre, piyasa ve gözetim denetmenleri, işyerlerinde yaptıkları denetimler esnasında, gerekli sağlık ve güvenlik koşullarını sağladığından şüphe ettikleri kişisel koruyucu ve donanımları İSGÜM laboratuvarına gönderecek.
Güvenlik ayakkabısı, eldiven, koruyucu giysi, gözlük, baret, yüksekten düşmeyi önleyici emniyet kemerleri gibi söz konusu kişisel koruyucu ve donanımlar, uluslararası düzeyde prestij sahibi onaylanmış kuruluşlarda ve test merkezlerinde eğitim almış laboratuvar çalışanları tarafından teste tabi tutulacak. Test sonuçları, belirlenmiş asgari gerekliliklerle karşılaştırıp, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na bağlı ''Piyasa Gözetim Ve Denetim Dairesi''ne gönderilecek. Daire, gelen sonuca göre ürünün uygun olup olmadığı hakkında karar verecek ve gerekli mevzuat hükümlerini uygulayacak.