12 Mayıs'ta yapılan Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası seçiminde kamuoyunun büyük desteğini arkasına alarak seçimi kazanan Çetin Demirci başkanlığında ki yönetim, stratejik çalışmalarına devam ediyor.
Ankara ziyaretiyle sorunları ilgili yetkililere ulaştıran, çeşitli ziyaretlerle Ardahan'a yatırım getirmek isteyen ATSO Yönetimi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığıyla kardeş protokolü imzalamıştı.
Bu ziyarette Ardahan adına önemli projeler gerçekleştiren ATSO, Bursa'da bulunan iş adamlarının rotasını Ardahan'a çevirmeye başladı. Ardahan'da neler yapılır yönünde Bursa Ticaret ve Sanayi Odası yöneticileriyle fikir alışverişinde bulunan Ardahan ATSO Yönetimi, ilk meyvelerini almaya başladı.
Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı iş adamı Sabahattin Gündoğdu, Ardahan adına sevindirici gelişmelerin olacağını söyledi. Gündoğdu: "Bursa Odası ile kardeş protokolü imzaladık. Bursa'da bulunan iş adamları başta olmak üzere orda yaşayan hemşeri iş adamlarımızı Ardahan'a davet ettik. Son derece güzel sonuçlar aldık. Ardahan'ın yöresel ürünleri, Bursa'da marketler zincirinde yerini alacak. Yakın zaman içerisinde büyük yatırımlar Ardahan'a gelecek" dedi.
Posof İlçesi Türkgözü köyünde bu yıl 1.'si gerçekleştirilen 'Uluslararası Kardeşlik ve Dostluk Organik Elma Festivaline katılan ve aralarında büyük iş adamlarının da bulunduğu heyete, ATSO tarafından akşam yemeği verildi.
Kaptanpaşa Mahallesi Cumhuriyet Caddesinde Altın Mutfak'ta verilen yemeğe, birçok Ardahanlı iş adamının yanı sıra, Bursa'dan Posof'a gelen, EPSA Yönetim Kurulu Başkanı 2012 Türkiye'nin en başarılı İş Kadını ödülünü alan Nurcan Özdemir ve eşi Özden Özdemir, BEMİS GRUP Yönetim Kurulu Başkanı Şinasi Güneş, İŞKUR Kocaeli Müdürü Öztekin Kaşukci, Bulutsan İnşaat Genel Müdürü Kenan Bulut, Bursa Ardahan Akyakalılar Dernek Başkanı Güven Gökten, BUARDEF Federasyonu Genel Sekreteri İhsan Bilgili ve Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.
Karşılıklı fikir alışverişlerin yapıldığı yemekte, Ardahan'a yapılacak yatırımların yanı sıra, Aktaş Sınır Kapısının faaliyete geçmesiyle Ardahan'ın stratejik bir konuma geçeceği vurgulandı. ATSO Yönetim Kurulu Üyesi iş adamı Gökmen Çapan, Bursa'dan gelen iş adamlarına hitaben Ardahan'ın profilini masaya yatırdı.
Birlikte ve ortaklaşa devasa projelere imza atılması gerektiğini belirten Çapan: "ATSO yönetiminin vizyonu açık ve ileriye dönük yarınları düşünerek hareket ediyor. Biz istiyoruz ki Ardahan Bögenin Kongre Merkezi olsun.. Büyük kongreler Ardahan'da toplansın. Ardahan'da potansiyel var ancak birçok alanda da eksiklik var. İnşaat konusunda Ardahan'da ciddi bir iveme var. Üniversite Ardahan'a renk kattı, öğrencilerin barınacağı yurt sorunlarımız var. İlimize büyük oteller yapılması lazım. Ata deden kalma yöntemlerle hayvancılık yapılmayacağını bilmemiz lazım. Büyük düşünmemiz lazım ve büyük oynamamız gerekmektedir. Ardahan'da Yayla ve Kış turizmi için önemli bir potansiyel söz konusu, Çıldır Gölü bir doğa harikasıdır ve turizme kazandırılması lazım. Son yıllarda Ardahan'da kentleşme yani şehirleşme kültürü var. Ardahan 6. Bölge Teşvik kapsamında olmasına karşın, yatırımcıların buraya gelmesi için sizin gibi iş adamları Ardahan adına lobi görevi üstlenmesini bekliyoruz. Yüzyıldır ihmal edilen ve son yıllarda büyük sıçrama yaşayan ilimizde sizleri de aramızda görmek istiyoruz. Çünkü Ardahan'a yatırım yapan kazanacak" diyerek önemli mesajlar vermesi dikkat çekti.
Başarılı olmak için önce ne yaptığımızı iyi bilmeliyiz diyen BEMİS GRUP Yönetim Kurulu Başkanı Şinasi Güneş, Dünyaya marka satan, büyük projeler başlatan, ciddi işler yapan yatırımcıların doğduğu şehirdir Ardahan. Gurbette bulunan Ardahanlılar yaptıkları büyük işlerle bizleri heyecanlandırmıştır. Ardahan'da yaşayan hemşerilerimizde ellerinde var oldukları imkanları daha iyi kullanmalı, yöresel ürünleri marka yapıp Türkiye pazarına sunmalıdır. Bunları yaparken kolektif bir şekilde hareket etmelidirler. Bir araya gelmeli ve büyük projeler üzerinde çalışmalar yapmalıdır. Bize düşen görev ve sorumluluk neyse ve elimizde ne geliyorsa her zaman yanlarında olacağımızı bilmelerini istiyoruz" dedi.
EPSA Yönetim Kurulu Başkanı 2012 Türkiye'nin en başarılı İş Kadını ödülünü alan Nurcan Özdemir ise Ardahan'da doğduğu topraklarda olmaktan son derece mutlu olduğunu açıklayarak, Yalıtım, Ambalaj ve Yapı Kimyasalları üzerine Ardahan'a yatırım yapmayı düşündüğünü söyledi.
İŞKUR Kocaeli Müdürü Öztekin Kaşukci ise, Ardahan'da mesleki açıdan kalifiye eleman yetiştirilmesi gerektiğini, bu konuda Bakanlığın büyük destek verdiğini söyledi. Yemek programının ardından ödül töreni düzenlenirken, yemeğe katılanlar toplu fotoğraf çekimi ardından sorun ve sıkıntıların yanı sıra bölgede yapılan çalışmalar hakkında bilgi alış verişinde bulundular.